x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Comasarea alegerilor nu va schimba nimic

Kelemen Hunor: Comasarea alegerilor nu va schimba nimic

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   22:35
Kelemen Hunor: Comasarea alegerilor nu va schimba nimic
Sursa foto: FB Kelemen Hunor

„Comasarea alegerilor nu va schimba nimic. Pentru noi, miza este interesul maghiarilor din România!” - transmite liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Liderii partidelor din coaliție au anunțat, miercuri, că vor comasa alegerile europarlamentare cu cele locale care se vor organiza pe 9 iunie.

„Nu ne este teamă, noi ne-am făcut treaba, chiar bine în anii trecuți, astfel că stăm în fața comunității noastre cu mult curaj. Comasarea alegerilor nu schimbă miza: trebuie să continuăm să apărăm interesele maghiarilor din România și în 2024”, arfată Kelemen.

Potrivit acestuia, comunitatea maghiară trebuie să câștige cât mai multe posturi în administrația locală în urma alegerilor locale și trebuie să mențină reprezentarea în Europa: „Aceasta este singura modalitate de a ne proteja comunitatea de extremiștii români: dacă noi suntem în fruntea comunităților noastre, dacă avem o reprezentare puternică la București și la Bruxelles. S-a vorbit prea mult despre jocuri de putere în ultima vreme, dar cei cărora nu li s-a acordat deloc timp sunt cetățenii. Anul acesta ar trebui să vorbim despre dezvoltarea localităților noastre și despre viitorul Uniunii Europene, nu despre jocuri politice. În mijlocul atâtor zgomote, cred că avem nevoie de voci clare și credibile, iar noi suntem și vom fi așa”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alegeri Kelemen Hunor