x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri parţiale: Absenteism la Cluj-Napoca

Alegeri parţiale: Absenteism la Cluj-Napoca

de Aniela Nine    |    16 Feb 2009   •   00:00
Alegeri parţiale: Absenteism la Cluj-Napoca

Alegătorii din nouă localităţi au fost chemaţi ieri la urne pentru a-şi alege primarii, competiţia electorală cea mai mediatizată desfăşurându-se la Cluj, după ce Emil Boc (foto) a renunţat la fotoliul de primar.



Chemaţi la urne pentru a doua oară în opt luni, alegătorii din Cluj nu s-au prea înghesuit să meargă la secţiile de votare. Prezenţa anunţată de Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca pentru ora 14:00 era de 13,5%, mai scăzută decât la ale­ge­ri­le din iunie (când Emil Boc a câştigat al doilea mandat de primar), când a fost de 19,74%. Până la ora 10:00 nu se prezentaseră la vot decât 2,44% din clujeni.

Fotoliul de primar al Clujului este disputat de nouă candidaţi, însă bătălia se dă de fapt între reprezentantul PD-L, So­rin Apostu, cel care a deţinut şi funcţia de primar interimar după demisia lui Boc şi este considerat ca favorit pentru câşti­ga­rea scrutinului, reprezentantul PNL, se­natorul Marius Nicoară, şi candidatul PSD, Teodor Pop Puşcaş.

În cazul în care va avea loc al doilea tur de scrutin, acesta se va desfăşura la 22 februarie, la o săptă­mâ­nă după primul tur. În desfăşurarea ale­ge­rilor din Cluj s-au înregistrat şi incidente, reprezentanţii PSD acuzând că s-a încercat furarea unui număr de voturi, dovada invocată în susţinerea afir­ma­ţi­i­lor fiind numeroasele contestaţii depuse la BEM. Ieri au mai avut loc alegeri în Orăştie (Hunedoara), la Făget (Timiş), precum şi în şase comune din judeţele Bi­hor, Hunedoara, Olt şi Alba.

×
Subiecte în articol: politic