x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL şi PDL desemnează luni CANDIDATUL la PREŞEDINŢIE

PNL şi PDL desemnează luni CANDIDATUL la PREŞEDINŢIE

de Agerpres    |    10 Aug 2014   •   10:19
PNL şi PDL desemnează luni CANDIDATUL la PREŞEDINŢIE

Conducerile PNL şi PDL se reunesc luni la Palatul Parlamentului într-o şedinţă comună a Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL pentru a desemna oficial candidatul comun al ACL la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Potrivit unui anunţ de presă al PDL, luni, începând cu ora 11,00, va avea loc reuniunea Consiliului de Conducere al Alianţei Creştin-Liberale la sala de grup a deputaţilor liberali.

Vor urma, potrivit aceleiaşi surse, o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL în jurul orei 12,00, şi o reuniune a Biroului Politic Naţional comasat PNL-PDL, ambele evenimente fiind programate a se desfăşura la sala de grup a deputaţilor PDL.

Conform protocolului ACL candidatul comun al alianţei va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice la propunerea forurilor de conducere ale celor două partide, respectiv de Delegaţia Permanentă a PNL şi de Biroul Permanent Naţional al PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că va lupta 'până în ultimul moment' pentru a obţine mandatul de prezidenţiabil al Alianţei Creştin Liberale (ACL), fiind obligat să acţioneze în acest sens de încrederea şi votul colegilor săi din PDL.

El a precizat însă că indiferent cine va fi candidatul ACL, după desemnarea acestuia PDL şi PNL vor lucra în echipă.

Contracandidatul lui Predoiu în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului ACL este Klaus Iohannis, preşedintele în funcţie al PNL.

×