x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri prezidenţiale: Supersecţie la Gara de Nord

Alegeri prezidenţiale: Supersecţie la Gara de Nord

de Monica Iordache Apostol    |    10 Oct 2009   •   00:00

Pentru alegerile prezidenţiale din acest an se va înfiinţa din nou secţia specială de votare în Gara de Nord din Capitală, deşi la alegerile europarlamentare se renunţase la ea.



Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat ieri, la Realitatea FM, că la secţia specială din Gara de Nord vor fi distribuite 20.000 de buletine de vot, în condiţiile în care la secţiile obişnuite nu se distribuie mai mult de 2.500 de buletine.

Să soliciţi 20.000 de buletine de vot înseamnă să etimezi că va vota câte un alegător la două secunde", a comentat Mihai Voicu. Secţia specială din Gara de Nord este cea mai suspectată că ar fi folosită pentru exercitarea votului multiplu, neputându-se pune în practică un control eficient al celor care votează.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Capitalei, pentru prezidenţialele din noiembrie în Bucureşti vor fi organizate 1.256 de secţii de votare, din care în Sectorul 1 vor funcţiona 161 de secţii de votare permanente şi cinci speciale, în Sectorul 2 vor fi 200 de secţii permanente şi trei speciale, în Sectorul 3 - 262 de secţii permanente şi şapte speciale, în Sectorul 4 - 175 de secţii permanente şi trei speciale, în Sectorul 5 - 196 de secţii permanente şi o singură secţie specială, iar în Sectorul 6 vor fi organizate 228 de secţii de votare permanente şi 15 speciale.

La nivelul Municipiului Bucureşti, până la data de 30 septembrie au fost înregistrate 1.790.727 de persoane cu drept de vot, conform informaţiilor actualizate transmise de Serviciul de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor.

×
Subiecte în articol: politic