x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri - Uniunea PSD+PUR si-a lansat candidatii

Alegeri - Uniunea PSD+PUR si-a lansat candidatii

11 Oct 2004   •   00:00

POLITIC

Uniunea Nationala PSD+PUR si-a lansat sambata candidatii pentru Senat si Camera Deputatilor. Listele parlamentare vor fi date publicitatii in cursul zilei de astazi.
DANA PICIU, SILVIU SERGIU

Aproximativ 5.000 de persoane au umplut sambata pana la refuz Sala Palatului, pentru a participa la lansarea candidatilor pentru Parlament ai Uniunii nationale PSD+PUR. Evenimentul a fost precedat de o sedinta a Biroului Executiv Central al PSD, care a validat listele cu candidati. Exceptie au facut "trei sau patru situatii" in care configuratia listelor trebuie clarificata, dupa cum a precizat liderul PSD, Adrian Nastase. Acesta a fost si motivul pentru care listele parlamentare nu au fost distribuite membrilor BExC.

"Daca am fi distribuit aceste liste membrilor BExC duminica, numele candidatilor ar fi aparut in presa si ar fi creat dificultati in privinta celor catorva situatii care mai trebuie clarificate", a explicat Nastase, care a promis ca listele vor fi publicate pe site-ul PSD in cursul zilei de astazi. Liderul PSD a negat ca l-ar fi consultat pe presedintele Iliescu in privinta listelor de candidati ai PSD la alegerile parlamentare.

ATAC LA BASESCU. In discursurile rostite cu ocazia lansarii candidatilor pentru Parlament, liderii Uniunii Nationale PSD+PUR au criticat Alianta PNL-PD si pe Traian Basescu, candidat la Presedintie al acestei formatiuni politice. Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a apreciat ca Romania are nevoie de stabilitate, "nu de o conducere in care partenerii sa se injunghie cu zambetul pe buze". "Demolatorul de guverne, de lideri de partide, de colegi de alianta, acest Iuda al politicii romanesti nu are voie sa demoleze Romania. Nu putem risca sa avem un presedinte de tara care sa se enerveze, sa inceapa sa planga, sa injure", a precizat liderul umanist. El a adaugat ca nu ii ies din minte cuvintele adresate de Traian Basescu fostului coleg de partid Pantelimon Manta: "Ba, puneti mana pe munca pentru ca veti avea ciolan toti daca luam puterea".

Desi nu a rostit numele liderului PD, Adrian Nastase a apreciat ca "Romania are nevoie de un presedinte care stie cum functioneaza un Guvern bun, iar un demolator de guverne va lucra greu cot la cot cu un prim-ministru".

"Romanii stiu ca dictatura nu este buna si ca presedintele tarii nu poate fi un tar care sa stabileasca cum trebuie sa traiasca romanii", a spus Nastase.

La randul sau, Mircea Geoana a apreciat ca "Alianta PNL-PD nu are un guvern din umbra, ci un guvern din bezna". Apoi si-a indreptat atentia catre Traian Basescu: "Nu este suficient sa-ti indrepti cravata si sa-ti pui ochelari ca sa spuna lumea ca esti altcineva", a adaugat Geoana.

JUDECATA

Desi a prejudiciat imaginea PSD, votand pentru instituirea pensiei de parlamentar in cuantum de 80% din indemnizatia actuala a alesilor, Antonie Iorgovan nu va fi exclus, se pare, de pe listele parlamentare ale Uniunii PSD+PUR. Adrian Nastase l-a criticat pentru "lipsa de responsabilitate politica", dar a apreciat ca excluderea sa de pe prima pozitie a listei PSD Prahova pentru Senat ar fi "o masura extrem de dura". "Trebuie sa se faca o judecata dreapta. Sa vedem care este rolul in Prahova al senatorului Iorgovan, felul in care el a reusit sa obtina un numar de voturi la alegerile preliminare", a spus Nastase, adaugand ca Iorgovan va primi o sanctiune pe linie de partid.

SENAT

In baza protocolului de colaborare cu PSD, PUR va avea 22 de locuri eligibile pe listele pentru Camera Deputatilor si 10 locuri la Senat. Presedintele PUR, Dan Voiculescu, va candida pentru un post de senator de Bucuresti, ca si vicepresedintele Codrut Seres, care ocupa primul loc in judetul Maramures. Fostul ministru pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Silvia Ciornei, vizeaza tot un mandat de senator, la fel ca medicul Irinel Popescu. Pe listele pentru Camera Deputatilor figureaza sefa cancelariei presedintelui PUR, Daniela Popa, liderul PUR Alba, Nicolae Popa, si vicepresedintele PUR, Bogdan Pascu.

SUSTINERE

Filiala Bucuresti a PUR s-a restructurat si este pregatita sa participe la campania electorala din aceasta toamna. Umanistii bucuresteni i-au asigurat ieri pe cei doi candidati la alegerile parlamentare ai Uniunii din partea PUR, Dan Voiculescu (pentru Senat) si Daniela Popa (pentru Camera Deputatilor), ca ii vor sustine in campanie. Pentru castigarea alegerilor, Daniela Popa a recomandat conducerii filialei bucurestene "sa aleaga cu foarte mare atentie membrii staff-ului de campanie, care trebuie sa fie alcatuit din oameni cu experienta, care au mai participat la campania electorala". La randul sau, liderul umanist Dan Voiculescu a aratat ca PUR este alternativa politica a anilor 2008-2009. "Vom folosi inca 4 ani sloganul «Ofensiva tinerilor» pentru ca tinerii sunt viitorul." Voiculescu a mai aratat ca tinerii din PUR sunt cei care vor putea schimba si mentalitatea votantilor din Capitala, conform careia "Bucurestiul este al lui Traian Basescu".
×
Subiecte în articol: politic psd