x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alfred Simonis: Timișoara nu este Vestul sălbatic, e cel mai sigur oraș din România

Alfred Simonis: Timișoara nu este Vestul sălbatic, e cel mai sigur oraș din România

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   17:45
Alfred Simonis: Timișoara nu este Vestul sălbatic, e cel mai sigur oraș din România

„Timișoara nu este Vestul sălbatic”, spune candidatul PSD-PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis: „Dacă vă uitați pe statistici, este poate cel mai sigur oraș din România”.

Alfred Simonis comentează la RFI informațiile din spațiul public legate de clanurile de interlopi care terorizează unele familii, pentru a le obliga să-și vândă casele la prețuri mici: „Fac un apel la autoritățile statului să nu tolereze astfel de comportamente ale unor mafioți".

Alfred Simonis spune că „Timișoara nu este un Vest sălbatic, așa cum se propagă în spațiul public. Dacă vă uitați pe statistici, este poate cel mai sigur oraș din România. E adevărat că există anumite clanuri care terorizează vecinii, cu scopul de a-i constrânge să vândă imobile la prețuri derizorii și astfel îi terorizează pur și simplu. Ar fi foarte bine ca această luptă să fie dată pe întreaga perioadă și între ciclurile electorale, nu doar în campania electorală. Cred că elementele de PR nu sunt de bun augur".

Social-democratul face un apel la autoritățile statului să nu-i tolereze pe mafioți: „Parlamentul a modificat Codul Penal la propunerea mea, de îndată ce am auzit de aceste cazuri, pentru că în ultimii ani nu au mai apărut în spațiul public. Aceste clanuri ori au găsit o modalitate mai discretă de a se manifesta ori oamenii au fost resemnați și nu au mai reclamat la autoritățile statului. Fac un apel la autoritățile statului să nu tolereze astfel de comportamente ale unor mafioți".

(sursa: Mediafax)

 

×