x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianţa NU, la prima strigare

Alianţa NU, la prima strigare

de Gabriela Antoniu    |    Gabi Boholt    |    26 Apr 2007   •   00:00

Miercuri, 25 aprilie. Strada Vasile Lascăr 148 din Sectorul 2 al Capitalei. Sediul de campanie al preşedintelui suspendat. Pentru prima oară de la inceperea campaniei pentru referendum, liderii PD şi PLD s-au intalnit cu Traian Băsescu. Şi au pus ţara la cale, cu harta in faţă. Şi o vor mai pune.

FOTOREPORTAJ � Click pe imagine
LA FINAL. Traian Basescu, la volanul masinii personale dupa intAlnirea cu liderii PD si PLD
Preşedintele suspendat Traian Băsescu s-a intalnit ieri-dimineaţă, la sediul său de campanie, cu reprezentanţi ai PD şi PLD.

Pe strada Vasile Lascăr 148 din Sectorul 2 al Capitalei e sediul de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Proprietarul imobilului este Alexandra Felicia Georgeta Toader. Casa a fost retrocedată prin sentinţa 8809/22.05.1998, pronunţată in dosarul 4325/1998 de Judecătoria Sector 2, şi a intrat in posesia Alexandrei Felicia Georgeta Toader in anul 2000 prin proces-verbal de predare-primire incheiat cu Administraţia Fondului Imobiliar. Aici s-au intalniri ieri-dimineaţă liderii PD şi PLD cu Traian Băsescu. Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Dorel Onaca, Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Liviu Negoiţă, Cezar Preda, Mihai Stănişoară, Gheorghe Barbu, Theodor Stolojan, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Florin Popescu, Sebastian Lăzăroiu. Pentru Berceanu, intalnirea a insemnat un adevărat test. A trebuit să intre in două curţi pană a nimerit-o pe cea care trebuie. Dar a intrat. Şi aici s-a pus ţara la cale, cu harta in faţă. V-am fi spus şi traseele campaniei PD-PLD dacă nu ni se atrăgea atenţia că e proprietate privată şi ca atare nu avem voie să mai pozăm nici peste gard. Dacă eram tipii de la cablu, poate ni se deschidea poarta. Ghinion. Tipii tocmai trecuseră pe-acolo. Am aşteptat.

AM FACUT-O SI P'ASTA. Vasile Blaga, Cezar Preda si Radu Berceanu

"NU E GIGI BECALI". Pe la pranz incep să se spargă randurile. Ies Stolo şi Raluca Turcan. Ii urmează la diferenţe de cateva minute Stoica, Flutur şi Boureanu. Toţi peledişti. Ies apoi grupaţi şi democraţii, şi toţi pe poarta principală. Trebuia să se imbarce in maşini. Doar Băsescu avea parcată maşina in curtea interioară a imobilului. Apare şi el, condus de Dorel Onaca. Un băieţel ii cere bani. E pus pe goană. Traian Băsescu nu e Gigi Becali. Preşe- dintele suspendat se imbarcă in Volswagen-ul personal şi iese in stradă. Ziariştii sar pe el. Din autoturismul personal, Traian Băsescu face declaraţii.

SUNT CAM GRABIT. Adriean Videanu, pas intins catre treburile Capitalei

"322, NUMĂRUL RĂULUI". Că parlamentarii care au votat hotărarea potrivit căreia dacă referendumul va fi invalidat de absenteism Parlamentul va avea ultimul cuvant sunt parte "a acelui lot de 322, care va deveni un număr rău pentru Romania". Declaraţie făcută cu amendamentul că in mod normal nu ar trebui să comenteze decizia Parlamentului, pentru că Legislativul trebuie respectat ca instituţie. "Trei-doi-doi va deveni un număr rău pentru Romania. Trei-doi-doi", a repetat Băsescu. Dar ce-au discutat? Sprijinul oferit de cele două partide pentru campania electorală, dar el nu este un candidat al vreunui partid. Poate se răzgandeşte. Mai are in plan să se intalnească cu reprezentanţii PLD şi PD. Şi cu alţii, de la alte partide.

Mai hotărat, preşedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, spune că PD şi PLD vor face campanie comună, iar cele două staff-uri se vor intalni zilnic pentru a lucra la strategia pentru referendum. Au stabilit şi cine răspunde de campanie la nivel naţional: Gheorghe Flutur şi Vasile Blaga. Dar şi obiectivul ei: "Adevăratele motive care stau in spatele acestei incercări de demitere a preşedintelui".
×
Subiecte în articol: basescu politic