x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, se va confrunta cu denunţătorul ei

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, se va confrunta cu denunţătorul ei

25 Noi 2016   •   13:30
Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, se va confrunta cu denunţătorul ei
Sursa foto: Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis vineri cererea depusă de fosta şefă a DIICOT Alina Bica de a fi confruntată cu denunţătorul ei, Ionuţ Mihăilescu, în dosarul în care mai sunt judecaţi fostul şef al ANAF Şerban Pop şi omul de afaceri Horia Simu. 

La termenul de vineri al procesului, avocatul Alinei Bica a cerut această confruntare, în timp ce procurorul de şedinţă s-a opus, pe motiv că Ionuţ Mihăilescu nu vrea să dea declaraţii în acest dosar. În final, judecătorii au admis cererea şi au dispus ca Ionuţ Mihăilescu să fie citat cu mandat de aducere pentru data de 9 decembrie. 

În septembrie 2015, Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA, în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Fosta şefă DIICOT este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, iar Şerban Pop - de complicitate la dare de mită. În dosar, a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mită. 

Potrivit DNA, în anul 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri. O parte din aceşti bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, care era la acea dată consilierul ei, potrivit Agerpres

DNA precizează că, în schimbul banilor primiţi, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate în cauză, a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în dosarul în care se desfăşurau acte de urmărire penală faţă de Simu, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

Citeşte şi:

Alina Gorghiu anunță prioritatea zero a României

Stăm prost la numărul de plăţi, dar bine la nivelul impozitării

Tăriceanu: Ce nu reuşeşte Guvernul cu firmele româneşti, desăvârşeşte DNA

×