x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasadorul britanic: Marea Britanie are nevoie ca Uniunea Europeană să aibă succes după Brexit

Ambasadorul britanic: Marea Britanie are nevoie ca Uniunea Europeană să aibă succes după Brexit

18 Dec 2018   •   12:05
Ambasadorul britanic: Marea Britanie are nevoie ca Uniunea Europeană să aibă succes după Brexit

Regatul Unit are nevoie ca Uniunea Europeană să aibă un succes uriaş după Brexit, a afirmat, marţi, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, în deschiderea unei mese rotunde pe tema cooperării româno-britanice în domeniul ştiinţei şi cercetării.
"Veţi rămâne cea mai mare piaţă a noastră (n.r. - UE), cel mai mare partener în ceea ce priveşte educaţia, sunteţi ţările în care vom călători, veţi veni în Marea Britanie, iar legăturile în domeniul educaţiei şi ştiinţei vor continua. Avem nevoie ca dumneavoastră să aveţi succes, avem nevoie ca noi să avem succes şi, ghiciţi ce? Aceasta înseamnă că trebuie să cooperăm. Acum începem faza în care dezvoltăm modul în care va arăta relaţia bilaterală UK - UE în viitor. Ştim cât de bine funcţionează acum şi nu am auzit pe nimeni, în cele patru luni de când sunt în România, spunând că vrea mai puţin din conectivitatea din prezent din domeniul ştiinţei şi cercetării", a spus diplomatul.
Noble a punctat că discuţiile pe această temă vor avea loc şi în timpul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. "Mi se pare un moment foarte important pentru un asemenea dialog", a evidenţiat el.
Printre cei ce au participat la discuţia cu experţi români s-au numărat Nigel Bellingham - director British Council şi Andrew Allen, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Royal Society. 

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Andrew Noble brexit uniunea europeana