x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ancheta - Nicolau acuza presiuni politice

Ancheta - Nicolau acuza presiuni politice

25 Apr 2005   •   00:00

Audiat la Comisia parlamentara de ancheta a activitatii SRR-SRTv, presedintele TVR, Valentin Nicolau, a spus ca, dupa alegeri, Palatul Cotroceni a facut presiuni pentru inlocuiri in conducerea TVR.

  • de ANIELA NINE
  • POLITIC
  • CRITICI. "Are elemente care aduc aminte de perioada medievala", a caracterizat presedintele TVR, Valentin Nicolau, Comisia parlamentara de ancheta a activitatii SRR si SRTv
    "Se vorbeste din ce in ce mai mult de alegeri anticipate, vedem ca au inceput miscari sociale, ca exista temeri fundamentale de nemultumire in opinia publica. Asa cum am mai spus-o, clasa politica din Romania, indiferent cum ar fi ea reprezentata, a vazut in TVR un instrument cu care sa-si atinga scopurile politice, cu care sa prezinte in alt fel realitatea", a spus Nicolau.

    FARA PROBE. Totodata presedintele - director al TVR s-a debarasat si de acuzatiile pe care i le-au adus proprii angajati, sustinand ca acestea sunt doar "declaratii verbale" ale unor redactori si nu sunt sustinute de probe. "In primul rand, cred ca nu sunt la un tribunal, chiar daca aceasta comisie are elemente care aduc aminte de perioada medievala, dar in special de vremurile totalitare, iar declaratiile au fost simple declaratii verbale, nici una insotite de documente", a declarat Nicolau, citat de Mediafax.

    DEZAVANTAJAT. Potrivit declaratiilor lui Nicolau, in institutia pe care o conduce nu exista nemultumiri, de altfel raportul intre cei care au lansat acuzatiile la adresa sa - "sase-opt angajati, aceiasi ca si anul trecut" - si ceilalti fiind net in favoarea sa. Numai ca la audierile de la Comisie, nu toti cei care aveau declaratii in favoarea sa au fost acceptati, s-a lamentat Nicolau.

    NEGARE. Presedintele Comisiei de ancheta, Raluca Turcan-PNL, a respins acuzatiile de politizare, precizand ca activitatea comisiei a urmarit tocmai evitarea unui verdict politic, "dat de politicieni, fara intelegerea exacta a tuturor elementelor de functionare a celor doua societati". Turcan a respins si acuzatiile privind "decapitarea" conducerii celor doua insitutii, aratand ca, daca se dorea acest lucru, se putea realiza prin votul negativ al Parlamentului pe rapoartele de activitate ale celor doua societati.

    PROPUNERE PREZIDENTIALA
    Intrebat de catre senatorul Razvan Theodorescu, reprezentantul PSD in Comisia de ancheta, daca este adevarat ca presedintele Traian Basescu sau vreun consilier al acestuia, care a vorbit in nume propriu, au facut presiuni si un "santaj politic" privind inlocuirea conducerii societatii in sensul numirii jurnalistei Rodica Culcer ca director la stiri, Valentin Nicolau a raspuns afirmativ, aratand ca a avut o discutie pe acesata tema la Cotroceni. "Raspunsul meu la intrebare este "Da", am trait asa ceva si nu am dovezi pentru ca a fost o discutie tÃşte-Ã -tÃşte", a mentionat Nicolau.

    ×
    Subiecte în articol: politic nicolau