x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ciolacu, interpelat de PNL pe tema centrelor pentru tratarea dependenților de droguri

Premierul Ciolacu, interpelat de PNL pe tema centrelor pentru tratarea dependenților de droguri

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   15:15
Premierul Ciolacu, interpelat de PNL pe tema centrelor pentru tratarea dependenților de droguri
Sursa foto: Hepta/Marcel Ciolacu

Deputații PNL vor depune o interpelare la adresa lui Marcel Ciolacu pe tema centrelor pentru tratarea dependenților de droguri. „Îi solicităm primului ministru să ne spună de ce guvernul și Ministrul Sănătății nu au făcut nimic pentru a se înființa aceste centre”, spune Gabriel Andronache.

„Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților va depune o interpelare la adresa primului ministru, o interpelare pe care o transmitem pentru a ne lămuri de ce de la intrarea în vigoare a Legii 234 pe 2024, ceea care prevede înființarea a opt centre regionale pentru tratarea celor dependenți de consumul de droguri, nu s-a luat nicio măsură la nivel guvernamental pentru a pune în executare această lege. Considerăm că este inadmisibil lucrul acesta, mai ales că PSD s-a luptat practic în comisiile parlamentare ca aceste centri să fie înființate de Ministerul Sănătății. Vă reamintesc că ministrul Sănătății este un membru al Partidului Social-Democrat”, spune liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache.

El amintește că lgea a fost adoptată în luna iunie, „iar de atunci și până acum nu a mișcat Ministrul Sănătății niciun deget, nu a mișcat nicio foaie pentru ca aceste centre să prindă viață”.

„Și atunci, spunem următorul lucru: că îi solicităm primului ministru, vă reamintesc interpelarea ca instrument parlamentar se adresează primului ministru, să ne spună de ce guvernul și de ce Ministrul Sănătății nu au făcut nimic pentru a se înființa aceste centre. Vă reamintesc totodată că am depus un amendament la legea de aprobare ordonanței de urgență care a făcut posibil organizarea referendumului din 2019 pentru ca referendumul local să se poată organiza în același timp cu alegerile parlamentare sau cu alegerile prezidențiale. De ce fac legătura între cele două subiecte? Pentru că printr-un simplu vot PSD ar putea să economisească 10 milioane de lei care ar trebui cheltuiți pentru organizarea de secții separate pentru referendumul care a fost aprobat astăzi de Consiliul General, 10 milioane de lei care, iată, printr-un simplu vot al PSD, alături de voturile noastre bineînțeles, ar putea reprezenta temelia financiară pentru ca primul centru despre care discutăm să fie înființat în regiunea București-Ilfov. Este modalitatea simplă și eficientă prin care unul din cele opt centre ar putea lua ființă în România foarte repede”, încheie Andronache.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: andronache interpelare ciolacu