x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Angel Tîlvăr, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Apărării

Angel Tîlvăr, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Apărării

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   16:45
Angel Tîlvăr, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Apărării
Sursa foto: Hepta

Angel Tîlvăr a primit miercuri aviz favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului pentru funcția de ministru al Apărării.

Acesta a votat cu majoritate, fiind înregistrate 4 voturi „împotrivă”.

În cadrul dezbaterilor, Angel Tîlvăr a fost întrebat despre vulnerabilitățile României.

„N-am să fac trimitere la vulnerabilități de natura capabilităților, pentru că înțelegeți constrângerile care sunt, dar eu consider că principala vulnerabilitate pe care o avem în acest moment este reprezentată de faptul că există posibilitatea ca să plece oameni din sistem, în eventualitatea în care vor scădea pensiile militare”, a spus ministrul desemnat.

Acesta a explicat cât de important este ca acest lucru să nu se întâmple: „În vremurile pe care le trăim, această meserie presupune un nivel de pregătire foarte mare, un nivel care se atinge, pe lângă muncind efectiv, și cu cheltuieli din partea statului, cu participarea și dobândirea cunoștințelor în cadrul multor cursuri de pregătire și a unor forme de pregătire pentru această meserie. Nu cred că ne permitem să pierdem oameni cu înaltă calificare, am da un semnal foarte prost pentru că pe lângă plecarea din sistem observăm că nu există o apetență foarte mare pentru intrarea în sistem”, a spus Angel Tîlvăr.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: angel tilvar aviz comisii