x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu acuză mogulii şi sondajele

Antonescu acuză mogulii şi sondajele

de Monica Iordache Apostol    |    23 Noi 2009   •   00:00
Antonescu acuză mogulii şi sondajele
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Cifrele exit-poll-urilor afişate pe ecra­nele televizoarelor în sediul PNL le-au produs vizibilă dezamăgire liberalilor, care prinseseră speranţe serioase în a doua parte a zilei de vot, când începuseră să primească "pe surse" informaţii de la institutele de sondaj cum că diferenţa dintre Mircea Geoană şi Crin Antonescu devine tot mai mică.

Însuşi candidatul liberal, Crin Antonescu, a intrat în faza de negare, acuzând institutele şi "mogulii" televiziunilor că falsifică voinţa electoratului şi că are în continuare şanse să intre în turul al doilea. Pentru a-i susţine discursul, li­derii liberali s-au adunat în spatele candidatului. Lângă Antonescu, de o parte se aflau Adina Vălean şi Norica Nicolai, iar de cealaltă parte, Ludovic Orban. Şeful de campanie, Romeo Stavarache, n-a avut loc decât pe rândul al doilea, iar fostul premier Tăriceanu, de data asta fără papion, n-a reuşit să avanseze decât până în rândul al treilea, de unde abia se zărea din cauza lui Cristian Buşoi.

Discursurile interminabile ale lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană l-au scos din sărite pe Crin Antonescu, determi­nân­du-l să părăsească intempestiv pu­pitrul de la care trebuia să vorbească. Dar lehamitea faţă de discursul candidatului PD-L, care momea acum electo­ra­tul liberal cu o nouă alianţă de dreapta, nu l-a împiedicat pe Crin Antonescu să-i preia acuzele la adresa mogulilor media, care ar fi pus la cale "o manipulare uriaşă".

Antonescu a spus că de la ora 19:00, când s-au oprit interviurile de pe teren ale operatorilor de sondaje, şi până la ora 21:00 un milion de ro­mâni încă mai aşteptau să voteze şi pu­teau schimba rezultatul estimat. În plus, An­to­nescu a declarat că la ora 17:00 toa­te cele trei case de sondaje îl dă­deau la ega­litate cu Mircea Geoană, iar în două ore diferenţa dintre ei a fost "umflată" la zece procente.

"Îi rog pe reprezentanţii mei în secţiile de votare să nu ia în sea­mă sondajele sfruntat mincinoase, să nu fie demoralizaţi, să stea să numere voturile. Rezultatul vo­tu­lui nu e dat de Vântu şi de Voiculescu, în complicitate cu Traian Băsescu, ci e dat de votul miilor de oameni care stăteau la cozi interminabile în secţiile de vo­ta­re în marile oraşe încă la ora 21:00", a încercat Antonescu să-şi mobilizeze oa­me­nii din secţiile de votare. El şi-a încheiat discursul îndemnându-i pe mogulii care "şi-au bătut joc de votul românilor să plece din viaţa acestora, dacă rezultatele votului infirmă aceste mizerii de sondaje".

×
Subiecte în articol: alegeri 2009