x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Îmi pare rău de deznodământul procesului în cazul Becali, încerc un sentiment de profundă tristeţe

Antonescu: Îmi pare rău de deznodământul procesului în cazul Becali, încerc un sentiment de profundă tristeţe

21 Mai 2013   •   18:29
Antonescu: Îmi pare rău de deznodământul procesului în cazul Becali, încerc un sentiment de profundă tristeţe
Sursa foto: Oana Pavelescu/Intact Images

Preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, îşi exprimă regretul pentru deznodământul procesului în care Gigi Becali a fost condamnat, arătând că este solidar cu acesta în plan uman, informează agerpres.ro.

"Încerc un sentiment de profundă tristeţe şi de solidaritate în plan uman. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, de deznodământul acestui proces. Evident nu comentez sentinţa, nu cunosc dosarul, dar sunt omeneşte alături şi de Gigi Becali şi de familia sa şi de toţi cei care suferă aşa cum ne imaginăm omeneşte că suferă familia şi cel în cauză într-o asemenea situaţie. Nu spun asta pentru că am fost colegi de partid. Este vorba despre un om. Este un om pe care îl cunosc şi este un om pentru care mi se pare normal să am aceste sentimente şi să vi le comunic concentrat. Nu cred, pe de altă parte, şi aceasta este opinia mea, că dacă domnul Becali era în PE şi deznodământul procesului este de presupus a fi fost acelaşi s-ar fi întâmplat altceva decât lucrurile atât de dramatice care se întâmplă cu un om în urma unei astfel de sentinţe. Eu îi doresc şi domniei sale şi celor dragi, familiei sale puterea de a trece peste acest moment foarte greu în viaţa oricui", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Liderul PNL a fost întrebat cum comentează faptul că Becali a venit în Parlament în aşteptarea sentinţei.

"Orice om, atâta vreme cât se bucură de toate drepturile, şi domnul Becali, ca şi alţi colegi parlamentari care au procese pe rol şi le poate exercita. Faptul că domnia sa era sau nu era în Parlamentul României, că era în Comisia juridică sau ar fi fost într-o altă comisie, după cum s-a văzut nu era deloc de natură să influenţeze un verdict al justiţiei", a afirmat el.

Antonescu a fost întrebat şi dacă regretă decizia lui Gigi Becali de a candida la parlamentare, susţinut de PNL. "Eu nu pot să regret decizia altcuiva. Decizia domnului Becali de a renunţa la mandatul din PE, de a candida în România şi de a veni în Parlamentul României a fost o decizie strict a domniei sale. Discuţia noastră a început din momentul în care această decizie era luată, de aceea am purtat-o", a răspuns el.

Deputatul George Becali a fost condamnat luni la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Instanţa a decis însă să schimbe condamnarea de trei ani închisoare cu suspendare primită anterior de Becali în dosarul sechestrării de persoane în pedeapsă de trei ani cu executare. Cele două pedepse au fost contopite şi George Becali va face pedeapsa cea mai mare, şi anume de trei ani de închisoare cu executare.  

×