x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Cerem premierului Ponta să-l demită imediat şi fără ezitare pe consilierul Ionel Blănculescu

Antonescu: Cerem premierului Ponta să-l demită imediat şi fără ezitare pe consilierul Ionel Blănculescu

04 Apr 2014   •   12:09
Antonescu: Cerem premierului Ponta să-l demită imediat şi fără ezitare pe consilierul Ionel Blănculescu

PNL îi cere premierului Victor Ponta să-l elibereze din funcţie pe consilierul onorific Ionel Blănculescu pentru declaraţiile referitoare la instalaţiile militare şi 'mişcările' de trupe în cadrul NATO şi al Parteneriatului strategic cu SUA pe teritoriul României, a declarat vineri Crin Antonescu.

'Problema este că dl Blănculescu deţine calitatea de consilier al prim-ministrului, iar din această perspectivă declaraţiile mi se par extreme de grave şi de natură de a impune o reacţie imediată şi tranşantă a prim-ministrului. Cerem dl prim-ministru Victor Ponta pe dl Blănculescu să-l elibereze din calitatea de consilier fără ezitare, imediat, considerând că în caz contrar îşi asumă, împărtăşeşte acest tip de declaraţii', a afirmat Antonescu într-o conferinţă de presă.

Preşedintele liberalilor a susţinut că Blănculescu poate să afirme convingerile sale şi poate să intre şi în greva foamei în legătură cu manevrele militare de la Deveselu, însă că nu poate face acest lucru din calitatea de consilier.

'Aşteptăm o reacţie imediată şi fermă a prim-ministrului şi eu personal îmi exprim mâhnirea că această reacţie nu a venit imediat după ce declaraţiile dl Blănculescu au fost făcute imediat', a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a subliniat că instalaţiile militare şi dislocarea de militari americani pe teritoriul României sunt făcute în perfectă legalitate.

'Noi nu credem că instalaţiile militare, toate aceste lucruri care sunt făcute în perfectă legalitate, pe care România le susţine şi de care, subliniez, România beneficiază, fiind o şansă a României, şi apartenenţa la NATO şi Parteneriatul strategic cu SUA şi scutul antirachetă de la Deveselu nu au deloc ca efect absenţa unor proiecte economice, ele sunt de natură să stimuleze, să ofere unele din condiţiile necesare, dar nu suficiente acestor proiecte economice', a spus Antonescu.

Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, a afirmat, potrivit presei centrale, că scutul antirachetă de la Deveselu şi suplimentarea numărului de militari americani fac din România o 'ţintă perfectă'.

'Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România', a spus Ionel Blănculescu într-un interviu.

×