x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Dacă Băsescu câştigă un nou mandat, formula cu PSD e imposibil de aplicat"

Antonescu: "Dacă Băsescu câştigă un nou mandat, formula cu PSD e imposibil de aplicat"

26 Noi 2009   •   00:00

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că, dacă Traian Băsescu va câştiga un nou mandat, formula de guvernare parafată cu PSD va fi imposibil de aplicat, pentru că liberalii şi social-democraţii nu au la dispoziţie "mecanismul desemnării".

"Formula parafată astăzi (miercuri - n.r.) este posibil mai greu de pus, e imposibil de pus în aplicare dacă Traian Băsescu iese preşedinte, deoarece formula paraftă astăzi, dincolo de anumite principii, nu va putea fi aplicată pentru că nu avem mecansimul desemnării. Nu îmi închipui că, pe un mandat proaspăt al domnului Băsescu, cineva, CCR sau altcineva, va avea curajul să citească aşa cum e scrisă Constituţia şi atunci vom ajunge la anticipate şi vom continua criza", a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Întrebat cine ar putea trăda această formulă, în cazul în care Băsescu va fi din nou preşedinte, liderul PNL a spus că nu poate vorbi decât în numele PNL, menţionând că liberalii nu vor trăda.

Solicitat să precizeze dacă o altă soluţie, în locul alegerilor anticipate, ar fi votarea Guvernului Negoiţă, liberalul a menţionat că acesta nu va primi votul PNL. "De la mine, nu, de la noi, nu. Voi face tot ceea ce fac acum, în alte condiţii şi evident cu mult mai puţine şanse de reuşită, dar cu domnul Traian Băsescu niciodată nimic", a spus liderul PNL.

Întrebat despre posibilitatea ca Traian Băsescu să-i fi promis telefonic lui Călin Popescu Tăriceanu funcţia de prim-ministru, Crin Antonescu a replicat că nu ascultă telefoanele politicienilor, adăugând că este convins că "Băsescu s-ar fi pretat" la acest gest, dar este convins că Tăriceanu i-a dat lui Băsescu "răspunsul pe care i-l dau toţi în aceste zile".

 

×
Subiecte în articol: alegeri 2009