x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: În câteva ore, vom şti cine va fi de mâine la Putere, cine în Opoziţie

Antonescu: În câteva ore, vom şti cine va fi de mâine la Putere, cine în Opoziţie

25 Feb 2014   •   15:35
Antonescu: În câteva ore, vom şti cine va fi de mâine la Putere, cine în Opoziţie
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţne că, în cadrul Delegaţiei Permanente, care va avea loc în această seară, va face propuneri clare care să pună capăt "tipului de ipocrizie" din partea premierului Victor Ponta şi a "asociaţilor".

"Le voi face acolo (n.r. - propunerile la Delegaţia Permanentă), dar vă pot spune de pe acum că sunt propuneri clare, care să pună capăt acestei amânări sine die şi, până la urmă, acestui tip de ipocrizie pe care l-avut din partea primului ministru şi din partea asociaţilor noştri de până acum. Nu putem să mai rămânem în această situaţie, care devine penibilă şi de altfel nu este bună nici pentru ţară, trebuie să luăm nişte opţiuni, vom lua nişte decizii foarte clare şi sper ca începând de mâine toată lumea să se comporte cât se poate de responsabil pentru ca să mergem înainte într-o formulă sau alta în termenii cei mai normali", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a precizat că, în situaţia în care se va decide denunţarea protocolului USL, documentul va ajunge la tribunal.

În contextul votului parlamentarilor PNL împotriva unor proiecte ale PSD, el a refuzat să precizeze cum vor decurge lucrurile pe viitor.

"Eu ştiu cum vor decurge lucrurile, dar nu vă pot spune acum, deoarece ele vor decurge într-un fel sau altul în funcţie de decizia pe care Delegaţia Permanentă o va lua diseară. Mult a fost, puţin a rămas. Aveţi puţină răbdare, în foarte scurt timp, în câteva ore, vom şti foarte clar de mâine cine este la Putere, cine este în Opoziţie, ce face cine este în Opoziţie sau cine este la Putere", a afirmat Antonescu, care a precizat că PNL va pune capăt "tergiversărilor" premierului Ponta.

"Mesajul meu este că, din punctul de vedere al PNL, nu trebuia să existe nici măcar trei zile de nesiguranţă şi neclaritate. Au trecut peste două săptămâni, au dat impresia unei crize, până la urmă premierul a evitat să spună limpede, să asume limpede poziţia pe care totuşi a luat-o şi decizia pe care a luat-o. Noi o constatăm astăzi, nu doreşte să mai respecte regulile convieţuirii în această coaliţie, nu permite PNL să-şi facă propriile propuneri. Acest lucru este inacceptabil şi atunci o terminăm şi în momentul când o terminăm vedem pe ce o continuăm şi nu avem nici nesiguranţă, nici instabilitate, nici semnale care să poată fi interpretate în exterior în felul acesta. Oamenilor preocupaţi de asta le transmit că noi, liberalii, vom pune capăt prelungitelor tergiversări ale dl Ponta, că va fi foarte clară situaţia şi că din punctul nostru de vedere toate aceste două săptămâni au fost pierdute degeaba", a mai spus Antonescu.


×