x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonie Solomon: Protestele au fost manipulate; Arafat e un brancardier, Băsescu a salvat ţara

Antonie Solomon: Protestele au fost manipulate; Arafat e un brancardier, Băsescu a salvat ţara

de Mediafax    |    25 Ian 2012   •   12:31
Antonie Solomon: Protestele au fost manipulate; Arafat e un brancardier, Băsescu a salvat ţara

Primarul Craiovei, Antonie Solomon (PDL), sustine ca protestele de strada au fost manipulate", ca subsecretarul de stat Read Arafat este "un brancardier", in timp ce Traian Basescu "a salvat tara, care nu a intrat in derapaj datorita sefului statului.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon a declarat, intr-o conferinta de presa ca, ii respecta pe cei care protesteaza pasnic, insa nu intelege de unde a pornit "acest scandal" si l-a laudat pe presedintele Traian Basescu, "datorita caruia Romania nu a intrat in derapaj".

"In Romania se traieste prost si eu am spus-o de atatea ori, insa suntem pusi prost la raspantie de drumuri, iar poporul roman s-a plamadit cum s-a plamadit. (...) Noi, romanii, eram clasificati in primele 11 state din UE, Romania isi lamurise ceea ce trebuia sa faca in privinta reformelor si stabilitatii tarii si nu a intrat intr-un derapaj datorita lui Traian Basescu, in primul rand, si datorita Guvernului. Dar Traian Basescu a fost cu gandirea si cu actiunea si este apreciat in comunitatea europeana. Noi romanii suntem un exemplu pentru altii. Cum a plecat scandalul acesta nu-mi explic, dar ca sa vii de la fotbal si sa iti pui of-ul pe jandarmi?", a spus Antonie Solomon.

El l-a atacat dur pe subsecretarul de stat Raed Arafat, afirmand ca acesta este "un brancardier".

"Nu stiu ce inseamna Raed Arafat pentru Romania asta si ce a facut. Vorba lui Mircea Dinescu: un brancardier si nu stiu ce. Nici nu ma intereseaza, dar eu spun ca protestele in strada au fost manipulate. Adica nu poti sa vii cu 300-600 de ultrasi la Bucuresti ca sa te bati cu jandarmii pentru ca si-au adus aminte ca la nu stiu care meci Steaua-Dinamo i-au batut jandarmii pe cativa de acolo. Si dupa aceea sa strigi "Jos Basescu!". Nu stiu, mi se pare ciudat. De ce nu au facut-o pana atunci, cand s-au taiat bani, s-a dat afara", a mai spus primarul Craiovei.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre faptul ca oamenii cer demisia presedintelui Basescu, Solomon a spus ca seful statului "a salvat tara".

"Jos Basescu? Pentru ce? Ca le-a salvat tara? Asa este: orice lucru bun nu ramane nepedepsit. Si asta este opinia majoritatii romanilor, daca ii intrebi si vad ce intampla acum cu Grecia, Portugalia. Este o masa mica de manevra a oamenilor politici care vor sa ia locul lui Basescu, vor sa conduca tara. Aceasta este parerea mea si o sustin sus si tare. Eu niciodata nu o sa ies in strada, nu am iesit nici atunci la Revolutie si nu o sa ies nici acum", a mai spus Solomon.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, fost presedinte al PDL Craiova, care a anuntat ca la alegerile viitoare va candida din partea UNPR, si-a reinnoit recent adeziunea la PDL, spunand ca pleaca din acest partid doar daca va vrea cineva sa il dea afara.

×