x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Apud” Tobă și Doctor Pandele mai așteaptă

„Apud” Tobă și Doctor Pandele mai așteaptă

de Georgiana Ionita    |    08 Sep 2016   •   19:30
„Apud” Tobă și Doctor Pandele mai așteaptă

Consiliul General al CNATDCU a respins, ieri, rapoartele de analiză ale Comisiei de ştiinţe militare care stabilise că fostul ministru de Interne Petre Tobă și primarul din Voluntari, Florentin Pandele, nu şi-au plagiat lucrările de doctorat.

O nouă comisie, formată din experţi din afara CNATDCU, se va înfiinţa în cel mult zece zile pentru a da verdictul final.

Consiliul General al CNATDCU a respins cu 29 de voturi împotrivă, două voturi pentru şi nouă abţineri rapoartele Comisiei de ştiinţe militare care a decis săptămâna trecută că fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele, nu şi-au plagiat tezele de doctorat.

„Cele două rapoarte sunt incomplete, pe alocuri superficiale, argumentele prezentate nu sunt concludente şi, din păcate, cu contradicţii care generează confuzii periculoase pentru etica cercetării ştiinţifice. Anumite pasaje şi propoziţii, pagini, sunt preluate din alte surse, dar nu sunt recunoscute ca plagiat”, a explicat vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh.

Judecă experţi din afară

Astfel, membrii Consiliul General au hotărât ca președintele CNATDCU să numească o nouă comisie de specialitate, formată din personalități din exteriorul consiliului, posibil chiar din străinătate, care să evalueze autenticitatea lucrărilor de doctorat și să dea un verdict decisiv.

Fostul ministru Petre Tobă riscă să își piardă titulatura de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii după ce a fost acuzat că peste 250 din totalul de 390 de pagini ale lucrării sale sunt copiate în întregime din lucrări de specialitate sau de pe internet.

În aceeași situație se află și primarul din Voluntari, Florentin Pandele, suspectat că ar fi copiat mai mult de jumătate din cea de-a doua sa lucrare de doctorat. Potrivit CV-ului, Pandele şi-a obţinut cele două doctorate în mai puţin de un an.

 

×