x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Aştia sunt mai răi ca fosta Securitate"

"Aştia sunt mai răi ca fosta Securitate"

de Monica Iordache Apostol    |    26 Iun 2009   •   00:00
"Aştia sunt mai răi ca fosta Securitate"
Sursa foto: Sorin Lupşa/Administraţia Prezidenţială

Pentru preşedintele Traian Băsescu, ziariştii sunt "mai răi ca fosta Securitate". Aflat în vizită la Sulina, şeful statului s-a certat în mijlocul străzii cu un reporter al Antenei 3 şi a cerut SPP să-l izoleze de ziariştii incomozi. Băsescu fusese până atunci întrebat insistent dacă este de acord cu modul în care Monica Iacob Ridzi cheltuieşte banii publici.



"Dacă tot mergi aşa ţanţoş, ia-o pe fata asta şi du-o, că ăştia sunt mai răi ca fosta Securitate, să-ţi bagi microfonul, să audă ce discuţi cu nevasta..." Acesta a fost modul în care preşedintele i-a cerut unui SPP-ist să-l scape de reporterul Antenei 3, reporter care avea un microfon în mână şi mergea paralel cu oficialităţile care îl însoţeau pe şeful statului. "Dar, având patron turnător, ce să-i faci?", ar mai fi spus Băsescu, conform Mediafax. Scena s-a petrecut în mijlocul unei străzi din Sulina în timp ce Traian Băsescu se îndrepta spre elicopter pentru a pleca din localitate. Reporterul a replicat că îşi face doar meseria, dar Traian Băsescu are o altă viziune despre rolul presei: trebuie să stea cu microfonul întins doar atunci când vrea el. "Nu, să stai cu microfonul când mă întrebi e meseria ta, dar, când stai cu microfonul printre oameni, asta nu e meseria ta, cum stătea ăla dinainte... Asta s-o ştii de la mine, că sunt mai bătrân decât tine", a răspuns Băsescu. Replica reporterului cum că preşedintele este persoană publică a primit încă un răspuns: "Nu, când vorbesc în privat nu sunt la dispoziţia ta", a replicat şeful statului. "Măi, ori o duci în grup cu ziariştii, ori mă opresc acum", i-a ordonat şeful statului agentului SPP, în ciuda faptului că SPP se ocupă cu protejarea demnitarilor, nu cu îndepărtarea ziariştilor, după cum i-a replicat şi reporterul Antenei 3, relatează Mediafax.

"EU, LA VĂRSTA LOR, COMANDAM O NAVĂ"
Pe lângă patronii de presă, Traian Băsescu i-a ridiculizat deseori pe reporterii şi pe jurnaliştii de televiziune. Ultima dată a făcut-o în emisiunea "Naşul", în urmă cu o săptămână. "Eu mă uit că sunt ca şi copiii mei mulţi dintre ziariştii care vorbesc atât de urât despre mine, fără să mă cunoască. Şi uneori mă gândeam cât de mici cresc oamenii ăştia. Eu, la vârsta lor, la 31 de ani, comandam deja o navă de 42.000 de tone; 180 de metri avea lungime. Aveam responsabilitate. (...) Mă uit, intră, pac, s-a aşezat în faţa camerei de luat vederi, are cinci caraghioşi, că-i spune vino de la partidul cutare şi ăia vin nepregătiţi şi trag ei o discuţie, frate... (...) Mă uit la oameni care stau de dimineaţă până seara, plus oameni din presă, plus oameni politici, care ţopăie de la o televiziune la alta. Ei sunt de serviciu să comunice ţării din gândirea lor avansată. De altfel, înjurături şi numai inepţii, că nu citesc o pagină înainte să se ducă la o emisiune, ceea ce arată dispreţul pentru cei cărora vor să le vorbească, să le transmită informaţii. Se duc, improvizează, spun numai prostii", a afirmat Traian Băsescu în timpul emisiunii. Şi, ca de obicei, ziariştii au fost luaţi la pachet cu patronii trusturilor de presă. "Aici este furia, că nici proprietarul real al trustului Intact, nici proprietarul trustului Realitatea nu au mai prea putut să-şi facă jocurile, pentru că nu s-a mai putut negocia, nici partidele cu mine, nici partide cu instituţii, nici dânsul cu instituţii, fie că era justiţie, fie că era... În ultimii cinci ani au fost cam ghinionişti", a susţinut preşedintele, acuzând iar trusturile de presă că vor să-i distrugă mesajul.

×
Subiecte în articol: politic