x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Războiul declaraţiilor continuă în USL. Teodor Atanasiu: "Ponta copiază metodele lui Băsescu"

Războiul declaraţiilor continuă în USL. Teodor Atanasiu: "Ponta copiază metodele lui Băsescu"

25 Feb 2014   •   13:11
Războiul declaraţiilor continuă în USL. Teodor Atanasiu: "Ponta copiază metodele lui Băsescu"

Liberalul Teodor Atanasiu consideră că aşa cum Traian Băsescu şi PDL au forţat ruperea unei alianţe în 2009 pentru a câştiga Ministerul de Interne înaintea prezidenţialelor, şi Victor Ponta foloseşte "practici ilegitime" şi dă la o parte PNL cu scopul de a pune mâna pe Interne chiar înaintea a două runde de alegeri.

Într-un comunicat de presă citat de Agerpres, Atanasiu apreciază că Ponta "joacă rolul unui politician responsabil" şi conciliant, dar, de fapt, acesta este "artizanul unui joc profund nedemocratic, care copiază practicile regimului Băsescu".

"În 2009, Emil Boc l-a demis pe Dan Nica de la Ministerul de Interne şi, sub îndrumarea şi cu concursul lui Traian Băsescu, a provocat o criză guvernamentală care a spart un guvern cu o majoritate semnificativă în Parlament. Ne amintim cum, în 2009, interimatele prelungite şi jocul politic la limita Constituţiei au ţinut România în instabilitate politică câteva luni până după alegerile prezidenţiale", susţine Atanasiu.

Potrivit acestuia, de la Traian Băsescu şi din perioada în care PSD s-a aflat la guvernare alături de PDL Ponta "a preluat stilul execuţiilor politice" pe care "l-a perfecţionat cu o notă în plus de perfidie".

"În 2014, şcoala de manipulare a premierului ne învaţă cum ministrul unui aliat nu mai este demis, ci pur şi simplu nu este numit, iar un partid este lăsat în offside şi scos în afara jocului. Ca şi pentru PDL şi Traian Băsescu în 2009, miza pentru PSD şi Victor Ponta este preluarea Ministerului de Interne înainte de alegeri. Ca şi Emil Boc şi Traian Băsescu, Victor Ponta încearcă varianta interimatelor prelungite, în speranţa că îşi va aduna majoritatea de strânsură pentru a-şi trece noul Guvern prin Parlament", este de părere Teodor Atanasiu.

Preşedintele PNL Alba consideră că o persoană precum Klaus Iohannis în fruntea Ministerului de Interne ar fi fost "de neconceput" pentru PSD într-un an în care vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale.

"Din această cauză, Victor Ponta este ipocrit când spune că s-a rugat de Iohannis să fie ministru. Miza PSD a fost de la bun început acapararea Internelor şi execuţia politică din guvern a liberalilor, înainte de alegeri", a conchis Teodor Atanasiu.

×
Subiecte în articol: teodor atanasiu ponta acord ponta basescu