x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Audierea Puterii: Ofensiva Geoana - Stanoiu

Audierea Puterii: Ofensiva Geoana - Stanoiu

de Aniela Nine    |    08 Sep 2005   •   00:00

Nici nu a inceput bine sesiunea de toamna, ca PSD s-a si mobilizat impotriva Puterii. Astfel, ieri, senatorii PSD Rodica Stanoiu si Mircea Geoana, primul - sef la Comisia de abuzuri, al doilea - la cea de politica externa, si-au anuntat intentia de a invita la audieri anumiti reprezentanti ai Puterii.

Astfel, Rodica Stanoiu a spus ca intentioneaza sa completeze activitatea comisiei cu o analiza a faptelor de coruptie care sunt dezvaluite de presa. Concret, senatorul Stanoiu intentioneaza sa le traseze drept sarcina de serviciu angajatilor de la comisie strangerea tuturor informatiilor vizand acte de coruptie care apar in media, urmatorul pas fiind invitarea la audieri la comisie a persoanelor prezentate de presa ca implicate in respectivele acte de coruptie.

"VICTIME". "Saptamanal vom monitoriza tot ce se intampla prin mass-media. Unde lucrurile nu se misca suficient, ne vom autosesiza. Primele doua audieri am vrea sa fie Adriean Videanu, in cazul licitatiei pentru strazile din Capitala si ministrul delegat Laszlo Borbely, in cazul fondurilor alocate pentru constructia de locuinte pentru si-nistrati", a anuntat Rodica Stanoiu. Adriean Videanu spune ca nu este un participant direct la licitatiile facute, insa a verificat modul in care ele s-au desfasurat. "Au castigat sase companii, nu doar Euroconstruct. Dupa ce am verificat lucrurile, am incredere ca membrii comisiei si-au facut datoria conform legii", ne-a declarat Videanu.

DATORIA IRAKULUI. La randul sau, Mircea Geoana, i-a invitat la audieri pe reprezentanti Guvernului pentru a-i chestiona pe tema motivatiei iertarii Irakului de datoria catre statul roman. Pe langa primul ministru, Geoana vrea sa solicite explicatii si de la ministrii Finantelor si cel de Externe, dar si de la consilierul prezidential Theodor Stolojan.

×
Subiecte în articol: politic