x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR îi cere lui Ciucă să dea explicații în Parlament privind vizita președintelui Ungariei

AUR îi cere lui Ciucă să dea explicații în Parlament privind vizita președintelui Ungariei

23 Mai 2022   •   19:35
AUR îi cere lui Ciucă să dea explicații în Parlament privind vizita președintelui Ungariei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prezența premierului Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului, pentru a explica în ce condiții a avut loc vizita președintelui Ungariei, Novak Katalin, în România. De asemenea, AUR a pregătit o moțiune simplă înpotriva ministrului Eduard Novak.

„În urma unei noi provocări venite din zona șovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în fața Parlamentului și în fața opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei așa-zis private a președintelui Ungariei în România. Vrem și noi să știm cine a asigurat paza președintelui Ungariei în toată această perioadă - dacă SPP și celelalte instituții ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să știm de ce Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a reacționat la discursul nepotrivit al președintelui Novak Katalin de la Alba Iulia”, transmite, luni, AUR, într0un comunicat de presă.

Președintele AUR, George Simion, a spus că a văzut și o poză în Munții Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. El precizează că a existat „un șir de întâmplări” care duc la ideea unui „plan de dezmembrare a României” ce ar putea să creeze tensiuni etnice.

„Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, niște teroriști condamnați pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Națională a României au fost medaliați în prezența a doi demnitari ai statului român de la UDMR. La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României și, în prezența ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui așa-zis ținut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituție, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputați UDMR cu dublă cetățenie sunt membri în comisiile SRI și SIE. Întreg șirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României și că actualele provocări venite din partea Budapestei și a extremiștilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice”, mai spune Simion.

Simion mai spune că nu întețele de ce premierul Ciucă și coaliția PSD-PNL „permit aceste provocări ieftine”: „Ungaria este, astăzi, calul troian al Rusiei în NATO”, a declarat președintele AUR George Simion.

Pe lângă solicitarea prezenței lui Ciucă în plenul reunit, AUR cere UDMR să se delimiteze de evenimentul privind premierea celor doi „teroriști” și anunță că a pregătit o moțiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak, pentru „atitudinea sa sfidătoare și jignitoare la adresa românilor”, după ce Novak a refuzat să recite imnul României, aflat în direct într-o emisiune televizată, și a susținut că hocheiștii care au cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc „nu au lezat cu nimic imaginea României”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: george simion