x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR: Nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creșterea galopantă a prețurilor în România

AUR: Nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creșterea galopantă a prețurilor în România

13 Mai 2022   •   14:38
AUR: Nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creșterea galopantă a prețurilor în România

Nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creșterea galopantă a prețurilor în România, transmit liderii AUR: „Explozia prețurilor în România, rezultatul politicilor regimului Iohannis și al nereformării statului de 32 de ani”.

Liderii Alianței pentru Unirea Românilor afirmă că „explozia prețurilor în România, rezultatul politicilor regimului Iohannis și al nereformării statului de 32 de ani”.

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creșterea galopantă a prețurilor în România. Actuala coaliție formată din partidele sistemului a creat deliberat această criză, prin liberalizarea pieței de energie, și refuză să o rezolve prin revenirea la o piață reglementată. De asemenea, banul public este cheltuit în bătaie de joc”, potrivit unui comunicat de presă.

„După liberalizare, statul român a vândut energia electrică și gazele naturale mult mai scump, iar consecințele se văd acum. Noi am atras atenția în nenumărate rânduri că aici se va ajunge, însă ni s-a râs în nas. Românii trebuie să știe că sărăcia și foametea care se instalează treptat în țară sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD și UDMR”, a declarat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

„Băsescu a tăiat salariile cu 25%, iar Klaus Iohannis aproape a dublat prețurile în ultimii 3 ani. Ambele reflectă același dezechilibru: impactul factorului politic care căpușează bugetul de stat, adică munca românilor de acasă și a celor plecați, precum și munca firmelor din România. Dacă nu se adoptă măsuri urgente ca să se oprească risipa banului public, va fi prea târziu. Liberalizarea pieței de energie și bătaia de joc la adresa banului public vor arunca România în aer”, a subliniat președintele AUR George Simion.

×
Subiecte în articol: george simion