x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aura Vasile către PDL: “Când prostituţia este plătită se numeşte curvă”

Aura Vasile către PDL: “Când prostituţia este plătită se numeşte curvă”

de Monica Iordache Apostol    |    12 Apr 2011   •   14:15

PDL a reuşit ieri să mai spargă o barieră a bunului simţ şI să obţină în Camera Deputaţilor adoptarea unui acord al liderilor de grupuri parlamentare prin care o comisie cheie din Cameră, aceea de Buget-finanţe, va fi condusă de un deputat UNPR.

DeşI Regulamentul Camerei nu prevede că plenul poate vota "un acord al liderilor de grupuri”, şeful deputaţilor PDL Mircea Toader a venit de dimineaţă la microfon şI a cerut adoptarea unei hotărâri cu acest conţinut prin care "şefia unei comisii să revină unui grup parlamentar”. Toader nu a anunţat plenul nici despre ce comisie este vorba, nici despre ce grup parlamentar, iar textul hotărârii nu a fost distribuit. Manevra lui Toader i-a înfuriat pe pesedişti, care astfel vor fi nevoiţI să-l sacrifice pe colegul lor Viorel Ştefan, actual preşedinte al Comisiei de buget-finanţe.

Viceliderul grupului PSD Aura Vasile le-a spus în faţă pedeliştilor, de la tribună, că a acorda o şefie de comisie unui reprezentat al unui partid care nu a fost votat de electorat şI cu încălcarea Constituţiei şI a Regulamentul, doar pentru a păstra sprijinul guvernamental, este "prostituţie”. "Ceea ce au făcut colegii din arcul guvernamental este prostituţie, iar când prostituţia este plătită se numeşte curvă”, a descris Aura Vasile situaţia, după ce hotărârea a fost votată de plen cu 148 de voturi pentru, patru împotrivă şI două abţineri. PSD şI PNL nu au votat documentul. Liderul grupului PSD, Mircea Duşa, i-a întrebat retoric pe deputaţii din spatele sălii dacă au habar de ceea ce au votat.

"Nu ştim care este proiectul de hotărâre. Am votat abstract, dar în lumea virtuală putem să votăm şI aşa. Am votat o aberaţie. DuceţI votul în derizoriu şI ce visaţI noaptea supuneţI a doua zi la vot”, i-a acuzat Duşa pe pedelişti, iar preşedintele PSD Victor Ponta i-a ameninţat că tot aşa o să li se întâMple şI lor când o să piardă majoritatea. "De 21 de ani  preşedinţiile comisiilor parlamentare au fost stabilite conform Constituţiei şI votului popular. Acum schimbaţI regula constituţională şI dacă veţI considera că o asemnea hotărâre este adoptată şI eu mă voi simţI eliberat de orice constrângere. Când va exista o nouă majoritate, toate comisiile parlamentare vor aparţine noii majorităţi. V-am prevenit şI ştiţI acum la ce să vă aşteptaţi”, a declarat Ponta după vot.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu a anunţat că UNPR o va desemna pe Maria Barna ca şef al Comisie de buget-finanţe, dar aceasta mai trebuie validată şI de membrii Comisiei.

×