x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Autonomia maghiarilor din România, tema principală de campanie pentru candidatura la preşedinţie a lui Kelemen Hunor

Autonomia maghiarilor din România, tema principală de campanie pentru candidatura la preşedinţie a lui Kelemen Hunor

27 Sep 2014   •   01:07
Autonomia maghiarilor din România, tema principală de campanie pentru candidatura la preşedinţie a lui Kelemen Hunor

Tema autonomiei maghiarilor din România a fost prezentă în majoritatea discursurilor principalilor politicieni UDMR prezenţi vineri seara, la Miercurea Ciuc, la lansarea candidaturii la preşedinţie a lui Kelemen Hunor.

Fostul preşedinte al Uniunii, Marko Bela, a vorbit despre faptul că UDMR a depus, încă din 1995, primul proiect de autonomie iar acum a lansat o nouă inţiativă legislativă. El a mai spus că Uniunea îşi doreşte ca în România să existe 'un sistem al autonomiilor'' în cadrul căruia fiecare minoritate etnică să poată lua decizii în problemele care o privesc. ''Doar aşa putem construi o Românie puternică, dacă se acordă drepturile cele mai largi comunităţilor, indivizilor care trăiesc aici, inclusiv dreptul la autonomie'', a punctat Marko Bela.

El a susţinut că, în opinia sa, după 24 ani de la Revoluţie, maghiarii, cu un procent de 6,5-6,7 %, ar avea dreptul la un an şi jumătate de preşedinţie şi a propus să se ia în calcul şi următorii 50 ani, iar Kelemen Hunor să devină preşedintele României.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor autonomia maghiari