x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, respinge tentativele de implicare a sa în campania electorală

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, respinge tentativele de implicare a sa în campania electorală

de Agerpres    |    14 Mai 2014   •   17:26
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, respinge tentativele de implicare a sa în campania electorală

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, respinge tentativele de implicare a sa în jocurile politice şi campania electorală, potrivit unui comunicat al acestuia emis miercuri.

"Pe fondul campaniei electorale pentru alegerile din 25 mai pentru Parlamentul European şi cele parţiale pentru Parlamentul României am luat act cu surprindere de existenţa unor fluturaşi prin care se sugerează că aş susţine anumiţi candidaţi în cursa pentru un fotoliu în legislativul european, respectiv cel naţional. Trecând peste faptul că nu există nicio semnătură pe aceşti fluturaşi, cu atât mai puţin a mea, nu pot să nu remarc o frază despre care se sugerează că mi-ar aparţine şi anume: '...Avocatul Poporului este chemat să reprezinte în faţa legii interesele tuturor cetăţenilor români'. Este o frază care exprimă un adevăr indubitabil pentru care le mulţumesc autorilor anonimi ai fluturaşilor. Este însă o frază care, ca de altfel întreg conţinutul fluturaşilor, nu îmi aparţine", precizează Ciorbea.

El subliniază că noua demnitate pe care o ocupă, aceea de Avocat al Poporului, îi impune să se situeze deasupra oricăror dispute politice şi electorale, motiv pentru care respinge ferm şi condamnă orice tentativă de implicare a sa "în jocurile politice şi în orice campanie electorală".

×