x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bani si spatii - Senatul, butoi cu pulbere

Bani si spatii - Senatul, butoi cu pulbere

de Aniela Nine    |    15 Dec 2005   •   00:00
Bani si spatii - Senatul, butoi cu pulbere

Dispute. Reprosuri. Amenintari cu proteste. Toate, la Senat. De la nivel de conducere pana in randul salariatilor si al soferilor. Pe de o parte, membrii Biroului Permanent sunt total nemultumiti ca amenajarea spatiilor care ar trebui sa le revina nu este inca terminata, in conditiile in care pana la sfarsitul anului Senatul este obligat sa elibereze total vechiul sediu din Piata Revolutiei, care a revenit MAI. Supararea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, care a facut ieri dimineata o inspectie-fulger la etajul 8 al Palatului Parlamentului, spatiu "promis" acestei Camere, este sporita si de faptul ca nici macar acest etaj nu le va reveni in totalitate, deputatii revendicand o portiune. "Unde sa incapa aici 140 de oameni?", a protestat Vacaroiu. "Avem o disputa cu Camera Deputatilor pe aceasta tema, ei administrand aceasta cladire. Noi suntem institutia venita ultima in aceasta cladire, iar altii s-au cam extins. Vom mai discuta cu Camera Deputatilor sa vedem ce putem face", a adaugat el.

FARA PRIME. Pe de alta parte, salariatii din aparatul public al Senatului si sindicatul soferilor ar trebui sa restituie din salariu cuantumul primei trimestriale primite la inceputul lunii iulie, pe data de 5. Aceasta pentru ca o ordonanta a Guvernului din aceeasi luna, publicata cu doua zile inainte, pe 3, sisteaza acordarea de prime in sectorul bugetar pana la sfarsitul anului. Angajatii de la Camera Deputatilor au scapat de obligativitatea acestei restituiri pentru simplul fapt ca ziua de incasare a primei a fost pe 2 iulie, exact cu o zi inainte ca OU sa inceapa sa produca efecte. (Aniela Nine)

SUSTINERE
Salariatii din aparatul public sunt sustinuti de conducerea Senatului, care a elaborat un proiect de act normativ pentru scutirea de la restituirea banilor a institutiilor care au facut platile in luna iulie mai tarziu de data intrarii in vigoare a respectivei OU. Daca proiectul trimis la Guvern va fi respins, retinerea banilor se va face din salariul lunii ianuarie, a precizat Nicolae Vacaroiu. Suma totala care ar trebui restituita de angajatii Senatului este de 4 miliarde de lei. Intre timp, sindicatul soferilor ameninta cu proteste daca acordarea de prime trimestriale va fi stopata.

×
Subiecte în articol: politic