x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bănicioiu a discutat cu reprezentanţi SANITAS despre creşterea veniturilor în sistemul sanitar şi a calităţii serviciilor

Bănicioiu a discutat cu reprezentanţi SANITAS despre creşterea veniturilor în sistemul sanitar şi a calităţii serviciilor

de Agerpres    |    30 Oct 2014   •   18:57
Bănicioiu a discutat cu reprezentanţi SANITAS despre creşterea veniturilor în sistemul sanitar şi a calităţii serviciilor

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii SANITAS pentru a stabili în comun soluţii pentru creşterea veniturilor în sistemul sanitar şi a calităţii actului medical.

"Suntem în dialog cu reprezentanţii SANITAS pentru că avem acelaşi scop comun, creşterea calităţii actului medical şi în acelaşi timp asigurarea celor mai bune condiţii pentru personalul medical. Vom lucra împreună nu doar pentru creşteri salariale, ci şi pentru dezvoltarea profesională a angajaţilor din sistem şi îmbunătăţirea managementului în spitale", a declarat Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Discuţiile, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ai Federaţiei SANITAS, au vizat rediscutarea şi completarea Regulamentului de sporuri şi revizuirea unor inechităţi salariale apărute în sistem din cauza creşterii salariului minim pe economie.

Potrivit comunicatului de presă, au fost abordate şi teme care ţin de reclasificarea spitalelor, managementul în spitale, implicarea sindicatelor în realizarea unui management eficient, precum şi modul în care pot fi rezolvate problemele de inechitate salarială între diferite categorii de salariaţi din sistemul medical.  

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat, după întâlnire, că veniturile salariale din domeniul sănătăţii ar putea creşte cu cel puţin 5%, începând de anul viitor, însă este nevoie de o mai bună gestionare a fondurilor existente, dar şi de identificarea unor surse proprii de finanţare.

"Am început negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru rediscutarea şi completarea Regulamentului de sporuri şi a revizuirii unor inechităţi salariale apărute în sistem din cauza creşterii salariului minim pe economie. În urma discuţiilor de astăzi (joi - n. r.), s-a stabilit că există premisele unor creşteri ale veniturilor salariale din Sănătate, cu cel puţin 5%, începând de anul viitor. Pentru acest demers este, însă, nevoie de o mai bună gestionare a fondurilor existente, de un control mai riguros, dar şi de descoperirea unor surse proprii de finanţare", a spus Bărăscu.


×
Subiecte în articol: nicolae banicioiu sanitas