x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barroso şi premierii unor state din Grupul "Prietenii Coeziunii", primiţi de Ponta la Parlament

Barroso şi premierii unor state din Grupul "Prietenii Coeziunii", primiţi de Ponta la Parlament

01 Iun 2012   •   09:46
Barroso şi premierii unor state din Grupul "Prietenii Coeziunii", primiţi de Ponta la Parlament

Primul-ministru Victor Ponta i-a primit, astazi, la Palatul Parlamentului, pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si pe premierii unor state membre ai Grupului ''Prietenii Coeziunii''. Printre premierii veniti la Bucuresti se numara si primul-ministru al Poloniei, Donald Tusk, caruia Victor Ponta i-a marturisit ca il are ca model.

Polonia a fost evocata drept model de intreaga clasa politica din Romania pentru buna absorbtie a fondurilor europene. In Polonia functioneaza o intelegere intre premier si presedinte privind impartirea sarcinilor de reprezentare la Consiliul European.

De asemenea, au mai venit premierul Ungariei, Viktor Orban, al Bulgariei, Boiko Borisov, al Cehiei, Petr Nacas, al Slovaciei, Roberto Fico, al Lituaniei, Andrius Kubilius, al Estoniei, Andrus Ansip.

Grecia este reprezentata la reuniune de ministrul pentru Dezvoltare si Competitivitate, Yannis Stournaras, iar Portugalia de ministrul Afacerilor Externe, Paulo Portas.

Premierii si ceilalti oficiali ai statelor membre ale Grupului 'Prietenii Coeziunii' pregatesc un mesaj comun care se preconizeaza a fi agreat cu prilejul Reuniunii de la Bucuresti pentru sustinerea unui nivel corespunzator a politicii de coeziune in perspectiva financiara de dupa 2013, se arata in comunicatul conferintei organizate de Guvernul Romaniei, la Palatul Parlamentului.

"Prin mesajul comun ce se preconizeaza a fi agreat cu prilejul reuniunii statele membre ale Grupului 'Prietenii Coeziunii' urmaresc sustinerea unui nivel corespunzator de finantare a politicii de coeziune in cadrul perspectivei financiare post-2013, care sa asigure inclusiv o flexibilitate a alocarilor pentru garantarea raspunsului adecvat la nevoile specifice ale statelor membre si regiunilor UE", se arata in comunicat.

×