x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a invitat partidele la consultări

Băsescu a invitat partidele la consultări

de Aniela Nine    |    16 Dec 2009   •   00:00

După ce ieri PD-L şi UDMR au stabilit formarea unei coaliţii cu premier de la PD-L, iar PSD-PNL şi-au reafirmat parteneriatul şi susţinerea pentru Crin Antonescu ca premier, preşedintele Băsescu a invitat pentru azi toate partidele la consultări.



Umăr la umăr, preşedinţii Marko Bela şi Emil Boc au anunţat ieri punerea pe hârtie a regulamentului de funcţionare al viitoarei coaliţii de guvernare, la care s-a adăugat un protocol de colaborare între cele două formaţiuni. Din coaliţia respectivă, a spus Marko Bela, se speră ca şi PNL să facă parte, dar acest lucru ar urma să se decidă în cadrul discuţiilor dintre liberali şi PD-L şi apoi UDMR de azi.

Certitudinea discuţiilor de ieri dintre UDMR şi PD-L a fost însă cea vizând premierul: democrat-liberalii, având cele mai multe mandate în Parlament, vor propune primul-ministru.

De partea cealaltă, discuţiile PSD-PNL de aseară s-au finalizat cu propunerea de constituire a unui Guvern chiar şi de uniune naţională, dar care să îl aibă drept prim-ministru pe Crin Antonescu. Mircea Geoană a spus că soluţia potrivită pentru a scoate ţara din criză ar fi o reconciliere autentică şi o guvernare de "largă concentrare naţională", cu premier Crin Antonescu, în care ar avea loc atât PD-L, cât şi PSD, PNL şi UDMR. Discuţiile între partide urmau a continua în cursul dimineţii de azi, după care, în cursul după-amiezii, partidele sunt aşteptate la Cotroceni la consultări cu preşedintele Băsescu "în vederea găsirii unei soluţii pentru numirea rapidă a unui Guvern".

Aseară, premierul desemnat Liviu Negoiţă şi-a anunţat pentru azi declaraţii de presă, potrivit unor surse el urmând să-şi depună mandatul.

×
Subiecte în articol: politic