x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a remarcat abia ieri prezenţa membrilor partidului Jobbik pe teritoriul României, cerând să fie interzisă

Băsescu a remarcat abia ieri prezenţa membrilor partidului Jobbik pe teritoriul României, cerând să fie interzisă

de Agerpres    |    11 Mar 2014   •   20:50
Băsescu a remarcat abia ieri prezenţa membrilor partidului Jobbik pe teritoriul României, cerând să fie interzisă

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului şi Guvernului să emită un act normativ prin care prezenţa membrilor partidului Jobbik pe teritoriul României să fie interzisă.

"Am remarcat ieri o prezenţă la vârf a partidului extremist Jobbik din Ungaria. Cred că este timpul să punem capăt acestui partid pe teritoriul României şi cer public Guvernului şi Parlamentului să emită un act normativ prin care prezenţa pe teritoriul României a membrilor şi liderilor acestui partid să fie interzisă. Este un partid extremist, care nu are responsabilitate unită şi pentru interesele lui mărunte în Europa se constată o creştere a ponderii partidelor extremiste şi dacă Ungaria nu îi va pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta", a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a spus că va avea o discuţie aplicată cu ocazia primei şedinţe a CSAT, motivând că 'libertatea, democraţia, dreptul de mişcare, dreptul la liberă exprimare nu pot merge până la nivelul la care prin abordări extremiste faci rău altora'.

"Jobbik este un partid extremist de care le este ruşine şi guvernanţilor de la Budapesta şi nu-i acceptă în alianţe. Nu văd de ce ne-ar fi nouă ruşine să-i dăm afară sau să nu mai aibă acces în România. Comportamentul lor de la Târgu Mureş justifică o astfel de măsură împotriva Jobbik", a declarat preşedintele.

×