x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu acuză un serviciu de informații francez de implicare în scandalul fotografiilor de la Paris!

Băsescu acuză un serviciu de informații francez de implicare în scandalul fotografiilor de la Paris!

30 Oct 2014   •   20:55
Băsescu acuză un serviciu de informații francez de implicare în scandalul fotografiilor de la Paris!

La B1 TV, Traian Băsescu și-a prezentat public părerea despre scandalul declanșat de publicarea unor imagini în care Elena Udrea, candidatul său mai mult decât preferat, apărea într-o vizită la cumpărături la Paris, însoțită de procurorul-șef DIICOT, Alina Bica.

Evident, minimalizând alăturarea mai mult decât amicală dintre Elena Udrea, un nume destul de pomenit în diferite cazuri de corupție, și Alina Bica, reprezentantul unei instituții care veghează la respectarea legii în România, Băsescu nu a făcut altceva decât să deseneze aceeași teorie a conspirației pe care o făcuse și Udrea, în care scandalul este rezultatul acțiunii unor servicii de informații.

"Ceea ce s-a întâmplat azi e din nou proba că serviciile secrete sunt implicate și vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea. (...) Aceasta e o operațiune pe care un serviciu românesc și unul francez și le-au facut între ele. E clar că serviciile sunt în joc", a declarat Băsescu.

Presupunând că ideea prezentată de Traian Băsescu este adevărată, și serviciile secrete române au colaborat cu cele franceze în filajul Elenei Udrea la Paris, se poate concluziona că o astfel de colaborare se putea realiza numai în baza unor informații privind o infracțiune majoră comisă chiar de subiectul urmărit, Elena Udrea.

Ca argument în favoarea concluziilor sale, Băsescu a mai menționat datarea facturilor, făcută la șase luni distanță de momentul în care Udrea  și Bica au beneficiat de serviciile hoteliere consemnate de aceste documente, lucru neconform cu practica serviciilor de turism. Comentariul lui Băsescu poate fi privit ca fiind în cunoștință de cauză, fiica sa, Elena Băsescu, fiind recepționeră la motelul din Ilisești, înaintea căsătoriei sale.

Din discursul lui Băsescu iese la suprafață marea sa teamă că prin intermediul serviciul de informații francez vor ieși la iveală și imagini cu fraudarea votului de la Ambasada României din Paris, din 2009, acțiune care i-a permis realegerea sa în funcția de Președinte al României.



×