x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu, la BILANŢUL celor 10 ani de mandat. Relatare mai putin formala

Traian Băsescu, la BILANŢUL celor 10 ani de mandat. Relatare mai putin formala

20 Dec 2014   •   18:07
Traian Băsescu, la BILANŢUL celor 10 ani de mandat. Relatare mai putin formala
Sursa foto: Alex MICSIK

Desi la inceputul conferintei sale de presa in calitate de presedinte al Romaniei, ultima, din fericire, Traian Basescu a amagit pe toata lumea ca nu va fi deloc un bilant al activitatii sale in aceasta functie, de aproape o ora el enumereaza cele "cateva aspecte" pe care le considera elocvente si pe care voia sa le puncteze, conturand, doar spre propria satisfactie, imaginea deceniului de "impliniri marete" pe care l-am suportat sub comanda sa.

Abordand acelasi ton de om care le stie pe toate, ca in toate interventiile sale de la ora 18, Basescu ne-a plimbat cu vorbe prin toate lucrurile pe care le-a mai spus deja in toate campaniile pe care le-a sustinut , "independent", de la pupitrul de la Cotroceni.

Plictisitul a atins asemenea cote incat jurnalisti prezenti la Cotroceni pot fi invidiosi ca nu beneficiaza de pauza de reclame, fericire de care beneficiaza telespectatorii evenimentului.

Basescu devine plastic in exprimare, spune ca ar prefera ca dupa mandatul sau sa se puna o virgula si nu un punct. Ar fi trebuit sa stie ca peste sapte milioane de romani i-au pus punct de doi ani, nu?

A venit randul intrebarilor jurnalistilor prezenti la conferinta de presa. Fix pana la 19.45, si-a sincronizat ceasul cu jurnalistii, exact ca-n filmele de comando de pe vremuri.

Basescu spune ca e greu sa mai fii prim-ministru dupa ce ai fost presedinte, probabil ascunzand sub aceasta declaratie faptul ca e intr-adevar greu sa mai ai sperante la aceasta functie dupa ce partidul pe care l-ai construit - PMP - se zbate la limitele intrarii in parlament.
El spune ca isi va imparti viata intre biroul pe care il va avea la PMP si cresterea nepotilor. Unde-au disparut comandantul de nava, cel care avea o meserie serioasa si de abia astepta sa revina la comanda, nimeni nu mai poate spune.

Corina Dragotescu il surprinde pe Basescu, fiind prima care pune intrebari dintr-o alta coloana de ziaristi care isi astepta randul. Corina Dragotescu spune ca principiul care sta la baza securitatii de stat, invocata de Basescu in discursul sau, sta, in viziunea administratiei Obama, in bunastarea poporului. Jurnalista nu are ocazia sa puna intrebarea, Basescu o intrerupe si raspunde la ce vrea el. Intrebarea Corinei Dragotescu 

Cu putine exceptii, intrebarile jurnalistilor par a fi identice cu cele pe care elevii se simt datori sa le pune dirigintei, la finalul unei excursii care i-a obosit si exasperat, doar de complezenta.

Aflam ca Basescu nu are ce mesaj sa-i mai transmita Federatiei Ruse si presedintelui acesteia, Vladimir Putin si ca s-au vazut de doua ori.

Basescu declara  ca nu i-a cunoscut procurorii si judecatorii pe care i-a numit si ca Alina Bica se poate adauga celor la care a avut mana proasta.

Desi senzatia de deja-vu a acestei conferinte de presa spunea ca se va termina emotionant, cu tremolo in voce si cu celebra lacrima in coltul ochilor, acestea nu au mai avut loc La finalul conferintei de presa Basescu a oferit autografe celor prezenti, semnand cu aceeasi dezinvoltura ca si atunci cand a taiat salarii si pensii, fara ca FMI-ul s-o fi cerut.

La revedere, Traian Basescu. Nu virgula, cu punct, gata, s-a terminat!

×