x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Îi voi chema pe români să se apere în stradă". Dragnea: "Chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo"

Băsescu: "Îi voi chema pe români să se apere în stradă". Dragnea: "Chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo"

de Agerpres    |    12 Feb 2014   •   13:28
Băsescu: "Îi voi chema pe români să se apere în stradă". Dragnea: "Chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la B1 TV, că dacă Guvernul va creşte acciza la carburanţi va face "ce nu a făcut niciodată", anume să "cheme românii să se apere în stradă" şi să organizeze mitinguri de protest. Declaraţia preşedintelui a fost contrată, azi, de vicepremierul Liviu Dragnea, care a afirmat că "abia aşteaptă" şi că va chema şi el oamenii în stradă.

"Creşterea accizei la benzină şi motorină (...) înseamnă 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, au nevoie însă Dragnea şi Ponta să arunce către baronii locali înainte de europarlamentare. Vă asigur că voi face ce n-am făcut de când sunt, pentru că ştiu că e o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă în mitinguri pentru că eu pot demonstra şi am demonstrat că nu e necesar, este un abuz", a fost declaraţia lui Băsescu, la B1 TV.

"Domnul Băsescu văd că incită şi la violenţă, la dezordine socială. Îl aştept. De abia aştept să cheme lumea în stradă. O chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo, să nu creadă că ne sperie. Am înţeles că vrea să cheme că sunt mulţi bani pentru dezvoltare, că tot o spune cu nume şi prenume. Vreau să aduc aminte că atunci când a tăiat salariile şi pensiile, exact în acei ani, bugetul de la Ministerul Dezvoltării era mult mai mare decât este acum", a spus Dragnea. 

×