x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: După europarlamentare, se vor produce reaşezări pe scena politică

Băsescu: După europarlamentare, se vor produce reaşezări pe scena politică

16 Apr 2014   •   16:28
Băsescu: După europarlamentare, se vor produce reaşezări pe scena politică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat convins că, după alegerile pentru Parlamentul European, se vor produce schimbări pe scena politică şi că formaţiunile de dreapta ar putea să avanseze un singur candidat la alegerile prezidenţiale din România.

Dacă dreapta se va uni după europarlamentare, candidatul acesteia va câştiga alegerile, a declarat Traian Băsescu, într-un interviu pentru portalul din Republica Moldova Unimedia, relatează Agerpres.

Pre;edintele a preciyat că România va opta după europarlamentare pentru menţinerea portofoliului agriculturii în Comisia Europeană.

În privinţa Republicii Moldova, Băsescu a menţionat necesitatea ca partidele pro-europene să învingă la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului. După aceste alegeri, politicenii de la Chişinău ar trebui să reia discuţiile în privinţa celei mai bune soluţii pentru asigurarea securităţii, a apreciat şeful statului român, sugerând că o astfel de soluţie ar fi aderarea la NATO.

În altă ordine de idei, şeful statului a declarat că în 5-6 ani UE ar putea să nu mai depinde de gazele lichefiate livrate de Rusia.

×