x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Hrebenciuc are un mare merit că l-a pus într-o situaţie penibilă pe Mircea Geoană"

Băsescu: "Hrebenciuc are un mare merit că l-a pus într-o situaţie penibilă pe Mircea Geoană"

07 Dec 2009   •   00:00


Traian Băsescu a declarat că Viorel Hrebenciuc a intervenit, duminică, la două case de sondare pentru ca Mircea Geoană să apară cu procente în plus, menţionând că cel care a coordonat campania PSD este responsabil pentru punerea preşedintelui PSD într-o situaţie penibilă.

"La ora 19, ştiam că am câştigat alegerile. Ştiam şi intervenţiile pe care le-a făcut Hrebenciuc la două case de sondaje să fie crescut procentajul lui Geoană cu între o jumătate de procent şi un procent", a spus Băsescu.

El a adăugat că Viorel Hrebenciuc "are un mare merit că l-a pus într-o situaţie penibilă pe Mircea Geoană".

Băsescu a mai spus că scopul lui Hrebenciuc a fost acela de "a putea ţipa astăzi că s-a furat". "Dar tare mă tem că dacă se numără voturile, o să am vreo trei procente", a adăugat Băsescu.

Băsescu a mai spus că l-a sunat pe contracandidatul său, Mircea Geoană, "ca un gest de politeţe", refuzând să ofere detalii despre discuţia cu acesta.

Întrebat despre o eventuală contestare a rezultatului alegerilor de către PSD, Băsescu a apreciat că acest lucru ar face PSD să devină "extrem de penibil".
"Este posibil un singur lucru: să devină extrem de penibili. Si aşa au fost penibili ştiind, parte din oamenii din stafful lui Mircea Geoană că au făcut presiuni să i se pună cifre mai mari, iar astăzi toţi ne răcorim pe institutele de sondaj, dar este arhicunoscut faptul că în toate partidele există oameni care comunică cu toate institutele de sondare a opiniei publice", a adăugat Băsescu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: alegeri 2009