x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îi propune lui Geoană "cel puţin trei dezbateri"

Băsescu îi propune lui Geoană "cel puţin trei dezbateri"

25 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a primit mai multe invitaţii pentru participarea la dezbateri alături de contracandidatul său în turul al doilea şi îi propune lui Mircea Geoană participarea la "cel puţin trei dezbateri", în cursul săptămânii viitoare.



Conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, citat de Mediafax, Băsescu a primit mai multe invitaţii pentru participarea la dezbateri alături de contracandidatul său, în vederea turului doi al alegerilor prezidenţiale din acest an.

Sever Voinescu menţionează că Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că doreşte mai multe dezbateri alături de contracandidatul său, pentru că numai aşa românii vor putea vota în deplină cunoştinţă de cauză pe 6 decembrie.

"Prin urmare, domnul Traian Băsescu propune contracandidatului său, domnul Mircea Geoană, să accepte cel puţin trei dezbateri pe parcursul săptămânii viitoare, fiecare dintre ele concentrate pe diverse teme de mare interes pentru România de astăzi", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în opinia sa, înainte de turul al doilea al prezidenţialelor ar trebui organizate cel puţin trei dezbateri pe teme precum politica externă şi de securitate, reforma statului şi viziunea despre România.

Purtătorul de cuvânt al candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, a declarat, ieri, că echipa de campanie a lui Mircea Geoană nu va negocia cu echipa lui Traian Băsescu pentru eventualele confruntări televizate din turul doi, în condiţiile în care Geoană va onora orice invitaţie la dezbatere din partea televiziunilor.

Televiziunea Publică a trimis, ieri, staff-urilor de campanie ale candidaţilor rămaşi în cursa pentru alegerile prezidenţiale invitaţia ca Traian Băsescu şi Mircea Geoană să participe la cel puţin două confruntări în studiourile TVR, informează Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Traian Băsescu a declarat că va răspunde invitaţiei TVR de a participa la două dezbateri cu contracandidatul său, Mircea Geoană, afirmând că este "deschis participării zilnice pe câte o temă".

Mircea Geoană a declarat că va participa la confruntări televizate cu Traian Băsescu, contracandidatul său în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Geoană a spus că este evident că vor exista confruntări televizate între cei doi candidaţi rămaşi în turul al doilea. El a adăugat, întrebat de ofertele făcute deja de TVR, că echipele de campanie ale celor doi candidaţi vor stabili condiţiile concrete ale acestor dezbateri.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009