x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, în sobor, Becali, în genunchi

Băsescu, în sobor, Becali, în genunchi

de Monica Iordache Apostol    |    29 Iun 2009   •   00:00
Băsescu, în sobor, Becali, în genunchi
Sursa foto: Mihaela Leta/Agerpres

Politicienii s-au călcat ieri pe picioare în Catedrala Episcopală din Slobozia pentru a asista la întronizarea Prea Sfinţitului Părinte Vincenţiu, episcop ales al Sloboziei şi Călăraşilor. Din galerie nu puteau lipsi şeful statului, care s-a integrat preţ de un discurs în soborul de preoţi, şi nici Gigi Becali, care a bătut mătănii în timpul slujbei.

Gigi Becali îngenuchiat în mijlocul bisericii, iar Traian Băsescu la un metru distanţă, aşezat pe un scaun şi ştergându-şi năduşeala de pe frunte. În jur, politicieni din toate partidele şi enoriaşi asemenea.

Aceasta a fost imaginea momentului întronizării Prea Sfinţitului Părinte Vincenţiu, episcop ales al Sloboziei şi Călăraşilor, petrecută în Catedrala Episcopală din Slobozia. Pe lângă cei doi, au mai participat preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, alături de Codrin Ştefănescu, Marius Marinescu (PRM), liberalul Dan Motreanu şi democrat-liberalul Vasile Blaga, precum şi deputatul PNL Cristina Pocora.

Invitat să marcheze momentul cu un discurs, preşedintele Traian Băsescu s-a instalat în faţa altarului, printre preoţi, şi a mulţumit BOR pentru eforturile de menţinere a românismului. "Vreau să mulţumesc pentru efortul pe care Biserica Ortodoxă Română îl face pentru a menţine românismul în jurul ţării, pentru a-i menţine legaţi de strămoşii lor şi de cultura lor. Am convingerea că parteneriatul dintre statul român şi Biserica Ortodoxă Română pentru ca românii din jurul frontierelor ţării să devină cetăţeni ai Uniunii Europene prin intrarea ţărilor lor în UE", a spus Traian Băsescu.

LAUDE ÎN BISERICĂ PENTRU BLAGA
Toţi politicienii care au participat la întronizare au declarat că au primit invitaţii scrise pentru a participa, inclusiv preşedintele Traian Băsescu. "Eu am fost invitat, nu ştiu dacă şi alţii", a susţinut însă şeful statului. După slujbă, Traian Băsescu a stat de vorbă aproximativ un sfert de oră, în altarul Catedralei "Înălţarea Domnului", cu Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, la invitaţia acestuia. Dacă Traian Băsescu a beneficiat de un tęte-ŕ-tęte în altar, nici Vasile Blaga n-a trecut neobservat, Prea Fericitul Vincenţiu lăudându-i în biserică programul de reabilitare termică a clădirilor.

"Aş vrea să încep acest cuvânt prin a face o mulţumire ministrului Blaga. Acum ne-am dat seama de ceea ce înseamnă programul dumneavoastră de izolare termică a locuinţelor şi a clădirilor, domnule ministru", a spus PS Vincenţiu. Mai mult, noul episcop al Sloboziei şi Călăraşilor i-a mai spus lui Blaga că va apela la "bunăvoinţa" lui pentru a îndeplini şi în Slobozia programul de reabilitare termică.

"Vă promit că voi apela la bunăvoinţa dintotdeauna pe care ne-aţi arătat-o domnia voastră şi sperăm să împlinim şi aici, în Slobozia, acest program", a declarat Prea Sfinţitul Vincenţiu.

×
Subiecte în articol: basescu politic