x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu "L-am primit ieri pe Mircea Geoană"

Băsescu "L-am primit ieri pe Mircea Geoană"

de Jurnalul National    |    19 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a confirmat că s-a intălnit marţi cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, dar nu a precizat ce a discutat cu acesta.Surse politice au declarat, conform Antena3, ca Mircea Geoana ar fi primit sprijinul democrat in sustinerea motiunii de cenzura.



Preşedintele Traian Băsescu a confirmat că s-a intălnit marţi cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, dar nu a precizat ce a discutat cu acesta.

Băsescu l-a primit miercuri dimineaţă la Cotroceni pe preşedintele Islandei, după intălnire cei doi şefi de stat susţinănd declaraţii de presă.Băsescu a fost intrebat dacă s-a intălnit marţi cu Mircea Geoană şi dacă a avut discuţii cu liderii PD şi ce a vorbit cu aceştia.

Traian Băsescu nu a dorit să răspundă, precizănd că şi-ar fi dorit ca intrebarea să se refere la relaţiile dintre Romănia şi Islanda, fiind vorba despre o conferinţă de presă a celor doi şefi de stat. "Aţi ratat ocazia de a adresa ultima intrebare unui şef de stat al Islandei", a mai spus Băsescu, după care cei doi preşedinţi au plecat spre ieşire. Conducăndu-l pe şeful statului islandez spre ieşire, Băsescu s-a intors spre jurnaliştii prezenţi la Cotroceni şi a spus că marţi l-a primit pe Mircea Geoană. "Ca să nu existe niciun dubiu, l-am primit ieri (marţi - n.r.) pe Mircea Geoană", a spus Băsescu, fără a preciza ce a discutat cu acesta.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a dezvăluit, marţi spre miercuri noaptea, după o intălnire cu vicepreşedinţii partidului la Casa Doina, că a avut in cursul zilei de marţi o intălnire cu preşedintele Traian Băsescu. La răndul său, preşedintele PD, Emil Boc, a anunţat, miercuri, că liderii democraţi au avut, inclusiv marţi, o intălnire cu preşedintele Traian Băsescu, precizănd că aceştia nu au participat la discuţia şefului statului cu preşedintele PSD, Mircea Geoană.

PSD are programată miercuri la prănz reuniunea Comitetului Executiv Naţional al partidului, care urmează să decidă asupra oportunităţii şi momentului depunerii moţiunii de cenzură.


Intălnire informală a PSD la Hotel Confort

Membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD se intrunesc, miercuri, la ora 12.00, la un hotel din Capitală, in cadrul unei intălniri informale, al cărei scop este pregătirea şedinţei CExN, anunţată pentru ora 14.00. In şedinţa informală, care a inceput la ora transmiterii acestei ştiri, la hotelul Confort din centrul Capitalei, participă vicepreşedinţii PSD şi preşedinţii filialelor judeţene ale partidului.

La această intrunire pregătitoare a şedinţei CExN se aşteaptă ca preşedintele PSD, Mircea Geoană, să le prezinte membrilor CExN rezultatele negocierilor derulate in perioada aceasta cu celelalte partide parlamentare, dar şi cu şeful statului.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a avut şi marţi spre miercuri noaptea o intălnire cu vicepreşedinţii, la Casa Doina. După această intălnire, Geoană a spus jurnaliştilor că a avut, in cursul zilei de marţi, o intrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, dar nu a dorit să precizeze şi care au fost concluziile acesteia. Geoană a mai spus că PSD işi menţine decizia de a depune moţiunea de cenzură, acest lucru urmănd să se imtămple săptămăna viitoare, luni.

La intălnirea de miercuri a membrilor CExN, de la hotel Confort, participă şi preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, care a precizat că va prezenta CExN mandatul dat de organizaţie, respectiv acela de a solicita ca parlamentarii care nu semnează sau nu votează moţiunea de cenzură să fie sancţionaţi, mergănd pănă la excluderea din partid.Unii dintre participanţii la intălnirea de la hotel Confort au dat de inţeles că este posibil să nu se mai deplaseze la Palatul Parlamentului, unde fusese anunţată iniţial şedinţa CExN, pentru ora 14.00. La hotelul Confort a sosit şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, care nu a dorit să facă nicio declaraţie, el limităndu-se la a spune că a venit pentru a lua masa impreună cu colegii de partid.


ILIESCU NU ŞTIE NIMIC. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a venit, miercuri, la hotel Confort, , el precizănd că nu comentează intălnirea lui Mircea Geoană cu vicepreşedinţii de marţi seara de la Casa Doina şi că nu ştie nimic despre intălnirea Geoană-Băsescu Intrebat ce părere are despre intrunirea in miez de noapte de la Casa Doina a preşedintelui PSD, Mircea Geoană, cu vicepreşedinţii partidului, Iliescu a răspuns: "Nu zic nimic". Intrebat ce ştie despre negocierile dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu, Iliescu a răspuns: "Ce să zic, dacă nu ştiu nimic?".

Chestionat dacă a fost invitat la intrunirea lui Mircea Geoană şi vicepreşedinţii de la Casa Doina, Ion Iliescu a evitat răspunsul, el precizănd doar atăt: "Ştiam că vor să se intălnească, dar eu m-am retras mai devreme acasă".

×