x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu le cere deputaţilor să respingă OUG privind acciza la combustibil: "Politica fiscală este greşită"

Băsescu le cere deputaţilor să respingă OUG privind acciza la combustibil: "Politica fiscală este greşită"

02 Apr 2014   •   09:44
Băsescu le cere deputaţilor să respingă OUG privind acciza la combustibil: "Politica fiscală este greşită"

Înainte de a pleca la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' din Otopeni, că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care îi cere acestuia să respingă prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenţi. Băsescu a spus că aceasta este o taxă introdusă în scopuri electorale, pentru baronii locali.

Cele mai importante declaraţii ale lui Traian Băsescu:

Despre acciză

- Am trimis Parlamentului o scrisoare în care aduc argumente de ce este necesar să respingă OUG care introduce acciza suplimentară pe combustibil, dând în conţinutul scrisorii sursele de finanţare, menţinând principiul că, decât introducere de taxe noi pentru a creea venituri mai mari, mai bine fără taxe şi ajustarea cheltuielilor excesive în interiorul bugetului de stat. De asemenea, în cursul zilei de azi, cel mai târziu mâine, voi trimite o scrisoare fiecărui parlamentar membru al Camerei

- Această acţiune are rolul de a atenţiona că politica fiscal bugetară este greşită, că nu putem avea un buget mai amre cu 17 miliarde de lei faţă de execuţia bugetară a anului trecut şi că politica de introducerea a 35 de taxe, plus taxa pe infrastructuri, plus taxa suplimentară pe combustibil este greşită

- Guvernul Ponta este intr-o minciuna publica continua. Pentru autostrazi sunt destule resurse

Despre summitul UE-Africa

- Voi participa la două evenimente: primul, care va dura astăzi şi mâine este Summitul Uniunea Europeană - Africa, şi cel de-al doilea, la care voi participa vineri, este legat de Summitul european pentru incluziunea romilor

- La acest al doilea eveniment va participa şi doamna ministru Rovana Plumb, reprezentanţi ai romilor din Parlament şi din societatea civilă. De asemenea, domnul Damian Drăghici, din câte ştiu, va fi prezent la acest summit dedicat incluziunii romilor. Summitul Uniunea Europeană - Africa este la cea de-a patra ediţie, celelalte trei ediţii s-au desfăşurat la Cairo, Lisabona şi Tripoli, iar cea de-a patra la Bruxelles, astăzi şi mâine

- Obiectivul acestui summit este consolidarea cooperării politice şi economice dintre Uniunea Europeană şi statele africane. Summitul se va finaliza cu două documente generale şi alte trei documente sectoriale. Documentele generale vor fi o declaraţie politică Uniunea Europeană - Africa, al doilea document general va fi Planul de acţiune comună pentru perioada 2014 - 2017.


Preşedintele Traian Băsescu se va afla miercuri şi joi la Bruxelles unde va participa la lucrările Summitului Uniunea Europeană-Africa.

Miercuri, la ora 15:00, la sediul Consiliului European din Bruxelles preşedintele Băsescu va participa la sesiunea de deschidere a Summitului UE-Africa, de la la ora 16:00, respectiv 17:00, la sesiunile de lucru 'Peace and Security' şi 'Prosperity', iar de la ora 19:00 la dineul şefilor de stat şi de Guvern.

Joi, şeful statului va participa, de la ora 11:00, la sesiunea de lucru 'People' a Summitului Uniunea Europeană - Africa şi la cea de închidere a reuniunii. (V.M.)

×