x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu o pot sprijini pe Macovei la preşedinţie, a fost necinstită cu mine

Băsescu: Nu o pot sprijini pe Macovei la preşedinţie, a fost necinstită cu mine

de Agerpres    |    05 Aug 2014   •   18:13
Băsescu: Nu o pot sprijini pe Macovei la preşedinţie, a fost necinstită cu mine

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu o va sprijini pe Monica Macovei dacă aceasta va candida ca independent în alegerile prezidenţiale, pe de-o parte fiindcă s-a angajat să îl susţină pe candidatul PMP Cristian Diaconescu, iar pe de altă parte fiindcă Monica Macovei "a fost necinstită" cu şeful statului.

"Eu m-am angajat să-l sprijin pe Cristi Diaconescu. Nu pot să o sprijin pe Monica Macovei, deşi ar avea toate datele să fie un candidat bun. (...) Nu am cum să renunţ în a-l mai susţine pe Diaconescu. Probabil îl va afecta pe Cristi Diaconescu (candidatura Monicăi Macovei - n.r.) pentru că vine exact pe electoratul meu", a spus Traian Băsescu, marţi, într-o emisiune la postul B1 Tv.

Băsescu a explicat că nu a fost contactat de către Monica Macovei pentru a-i comunica decizia sa de a candida ca independent în alegerile prezidenţiale, adăugând faptul că după "etapa numirii procurorilor" nu s-a mai aşteptat la nimic pozitiv în relaţia cu aceasta.

"Am primit ca şi dvs. vestea. Nu aşteptam aşa ceva de la Monica după etapa numirii procurorilor. După acea etapă nu m-am mai aşteptat la ceva pozitiv în relaţia cu mine de la Monica Macovei şi nici nu aş fi vrut să se producă ceva pozitiv pentru că a fost necinstită faţă de mine. Ştia că nu pot, că trebuie să cedez undeva, să găsesc o soluţie. A preferat o soluţie demagogică ştiind că nu pot să-l numesc şi pe Morar procuror general şi să pot menţine un om vertical la DNA", a subliniat Băsescu.

De asemenea, acesta a precizat că, în opinia sa, este foarte greu ca un candidat independent să devină preşedintele ţării.

"Nu mi se pare corect să continue procesul acesta de rupere şi de distribuire a voturilor. Nu ştiu de ce o face, eu nu cred că cineva în România poate să iasă preşedintele României ca independent. Şi mai cred un lucru - un om care vrea să câştige şi care spune că el nu face compromisuri şi e profund intransigent, nu poate să vină cu un bagaj de trei-patru compromisuri făcute numai în ultimele luni", a mai spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: traian basescu monica macovei