x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Partidele extremiste vor avea un cuvânt important în PE, dacă popularii şi socialiştii nu se aliază

Băsescu: Partidele extremiste vor avea un cuvânt important în PE, dacă popularii şi socialiştii nu se aliază

de Agerpres    |    27 Mai 2014   •   18:15
Băsescu: Partidele extremiste vor avea un cuvânt important în PE, dacă popularii şi socialiştii nu se aliază

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că partidele extremiste vor avea un cuvânt important de spus în Parlamentul European, dacă nu se realizează o alianţă între socialişti şi populari.

"Rezultatul alegerilor arată că PPE a câştigat alegerile fără a avea majoritatea absolută, dar este cel mai mare partid ca reprezentare în Parlamentul European, deci este previzibil ca în procesul de formare a noilor instituţii acest lucru să cântărească foarte greu în desemnarea preşedintelui Comisiei Europene. În timp ce popularii europeni au obţinut 214 locuri în Parlament, socialiştii au obţinut 190 de locuri, iar liberalii 64, restul fiind ocupate de partide extremiste, 9 la număr, care vor avea un cuvânt important, dacă nu se realizează o alianţă PPE cu socialiştii", a spus Băsescu, pe Aeroportul "Henri Coandă".

El a precizat că marţi, la Bruxelles, începe un proces de reflecţie cu privire la desemnarea preşedintelui Comisiei Europene.

"Este un proces care va dura probabil până către sfârşitul lunii iunie. Prima şansă o are un reprezentant al PPE şi noi vom susţine acest lucru fără rezerve, iar în acest interval procesul de pregătire a desemnării preşedintelui Comisiei Europene trebuie gestionat şi în relaţia cu Parlamentul", a afirmat şeful statului.

×