x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Rusia generează conflicte şi instabilitate regională, nu este un purtător de ramuri de măslin

Băsescu: Rusia generează conflicte şi instabilitate regională, nu este un purtător de ramuri de măslin

23 Apr 2014   •   11:46
Băsescu: Rusia generează conflicte şi instabilitate regională, nu este un purtător de ramuri de măslin

Traian Băsescu a afirmat, astăzi, că Federaţia Rusă generează conflicte şi instabilitate în regiune. Mai mult, preşedintele susţine că nu-l poate convinge nici preşedintele rus Vladimir Putin, nici premierul rus Dmitri Medvedev, nici MAE rus, că această ţară este "purtătoare de ramuri de măslini".

"Dezamăgiţi pot să fie, dar şi eu sunt dezamăgit de acţiunile din regiune ale Federaţiei Ruse şi am spus-o public întotdeauna - Federaţia Rusă este un element de destabilizare a regiunii", a spus preşedintele Băsescu în cadrul unui interviu acordat unui cotidian central.

În ceea ce priveşte conflictele din Crimeea, Nagorno-Karabah, Abhazia, Osetia de Sud şi Transnistria, Băsescu a spus că acestea sunt ca " o salbă de insecuritate" în regiunea Mării Negre şi a precizat că pot fi "rezolvate de la Moscova, cum pot fi şi explodate simultan sau pe rând funcţie de nevoile politice ale Moscovei".

"Eu mi-am dorit tot timpul o relaţie corectă cu Federaţia Rusă, dar pentru ca relaţia să fie corectă trebuie să acceptăm şi unii şi alţii realitatea. Eu aşa văd lucrurile. Nu poate să mă convingă nici MAE rus, nici preşedintele Putin, nici premierul Medvedev că Rusia este un purtător de ramuri de măslin, de ramurile păcii în regiune, nu, Rusia generează conflicte şi instabilitate regională", a mai spus şeful statului.


×