x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi CNSAS - Scrisori pentru Guvern şi Parlament

Băsescu şi CNSAS - Scrisori pentru Guvern şi Parlament

11 Feb 2008   •   00:00
Preşedintele Traian Băsescu a adresat premierului şi preşedinţilor Camerelor scrisori în care apreciază că este necesar ca, printre categoriile pe care CNSAS trebuie să le verifice din oficiu să fie incluşi candidaţii la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, magistraţii şi ambasadorii.

"Am apreciat implicarea Guvernului României în readucerea CNSAS la un nivel de funcţionare, dar cred că este obligatoriu să se realizeze mult mai mult în această privinţă. Mă refer la necesitatea absolută de a include cu prioritate printre categoriile ce ar trebui verificate din oficiu cel puţin şi candidaţii la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, magistraţii şi ambasadorii României. Aceasta cu atât mai mult cu cât, în momentul de faţă CNSAS deţine circa două milioane de dosare din arhiva fostei Securităţi", afirmă şeful statului în scrisoarea adresată, vineri, lui Tăriceanu, Văcăroiu şi Olteanu, conform Mediafax.


În opinia lui Băsescu, o completare a Ordonanţei de Urgenţă privind funcţionarea CNSAS cu o prevedere în acest sens "poate fi pusă cu uşurinţă în acord cu exigenţele Constituţiei, dacă această instituţie nu va mai emite decizii, ci simple comunicări sau avize, care să fie făcute publice, doar în cazul persoanelor verificate din oficiu", afirmă Traian Băsescu, precizând că verdictele în privinţa acestor persoane trebuie lăsate în seama instanţelor de judecată. La finalul scrisorii, şeful statului îşi exprimă convingerea că sugestiile sale vor fi acceptate şi vor contribui la creşterea funcţionalităţii CNSAS.

×
Subiecte în articol: politic cnsas