x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, "surpriza" spectacolului PD-L

Băsescu, "surpriza" spectacolului PD-L

de Aniela Nine    |    10 Mai 2009   •   00:00
Băsescu, "surpriza" spectacolului PD-L
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Traian Băsescu a făcut ieri un desant la festivitatea PD-L de lansare a candidaţilor la Parlamentul European. El le-a spus pedeliştilor că ei sunt partidul cel mai important al guvernării, a trasat Executivului sarcini şi şi-a anunţat, indirect, candidatura la prezidenţiale.



Timp de trei ore, acompaniaţi de muzică populară, pedeliştii şi-au prezentat ieri la Sala Palatului candidaţii pentru alegerile europarlamentare, sub sloganul "PD-L, la bine şi la greu". Evenimentul a fost marcat de apariţia "invitatului-surpriză" (cum l-a prezentat Emil Boc) Traian Băsescu, deşi liderii partidului spuseseră până mai ieri că preşedintele nu va participa la festivitate. Apărut din mijlocul mulţimii de pedelişti, care au umplut până la refuz Sala Palatului, Băsescu a urcat pe scenă în aplauzele acestora şi şi-a explicat prezenţa prin legătura "sentimentală" pe care o are cu PD-L. Apoi le-a vorbit pedeliştilor despre responsabilitatea pe care o au, ca "partidul cel mai important" al guvernării, în contextul perioadei de criză. Nu a ratat momentul pentru a trasa sarcini Guvernului, care, a spus el, are obligaţia de a elabora trei legi importante: legea salarizării unice, legea pensiilor şi legea responsabilităţii fiscale. Şi pentru a completa "surpriza", Băsescu, care acum patru zile spunea că nu ştie dacă va mai candida la prezidenţiale, a sugerat că se va lupta pentru un nou mandat, spunând că va "umbla" prin ţară nu numai în lunile acestea, ci şi "în noiembrie, decembrie şi ianuarie".

PSD, partenerul-inamic. Cu Adriean Videanu pe post de maestru de ceremonii, evenimentul a continuat cu prezentarea, pe regiuni, a candidaţilor pentru un loc în Parlamentul European. Elementul comun al speech-urilor - vorbe dure despre partenerul de guvernare, PSD. Adevărata vibraţie a sălii au obţinut-o însă doar cântăreţul de muzică populară Aurel Tămaş şi vrăjitorul taragotului Dumitru Fărcaş, care au închis evenimentul pedelist.  

CRIN, DESEMNAT CANDIDAT. La liberali, Crin Antonescu a fost desemnat în Delegaţia Permanentă, tot ieri, dar la Braşov, candidat la prezidenţiale. Prim-vicepreşedintele Ludovic Orban a menţionat că pentru lansarea candidaturii va fi organizat un eveniment public, care va fi anunţat ulterior. Ieri, Antonescu a fost introdus în scenă de actorul şi senatorul PNL Mircea Diaconu, care a ţinut să facă o glumă legată de chemarea liderului liberalilor "sus", la Cotroceni. În plus, liberalii i-au dăruit crini galbeni preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şi l-au felicitat pentru "desemnare".

VADIM ŞI BECALI, TANDEM. La Iaşi, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat şi el că va candida la Preşedinţie şi că, în cazul în care va câştiga alegerile, îl va propune pe Gigi Becali ca premier. Cei doi au participat împreună la o acţiune electorală a PRM, care a avut loc la Iaşi şi la care au participat circa 700 de membri şi simpatizanţi ai partidului. În cursul dimineţii, liderul PRM şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, au participat la festivităţile dedicate Zilei Europei, organizate la Statuia Independenţei din centrul municipiului Iaşi, unde au depus o coroană de flori.

FLOAREA PSD, LA IAŞI. Tot la Iaşi s-au aflat şi lideri ai PSD, în frunte cu Mircea Geoană, la un miting electoral la care au participat circa 1.500 de persoane, în Parcul Copou. La miting, alături de Geoană s-au aflat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, şi mai mulţi miniştri. Geoană a arătat, cu această ocazie, că PSD este chemat să ctitorească România europeană şi le-a solicitat participanţilor la miting să nu se lase înşelaţi de partidele de dreapta, care sunt prietene ale afacerilor mari şi care astfel s-au discreditat, aşa cum s-a discreditat şi dreapta europeană.

×
Subiecte în articol: politic