x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BĂTAIE PE ŞEFIA PNL / Crin şi Călin s-au pârât în direct la televizor

BĂTAIE PE ŞEFIA PNL / Crin şi Călin s-au pârât în direct la televizor

de Monica Iordache Apostol    |    12 Mar 2009   •   00:00
BĂTAIE PE ŞEFIA PNL / Crin şi Călin s-au pârât în direct la televizor

Pretendenţii la funcţia de preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu, s-au aflat aseară pentru prima dată faţă în faţă în mod public, la emisiunea Sinteza Zilei. Cei doi şi-au reproşat pe rând guvernele făcute în secret, absenţele din Parlament, prezenţele la televizor şi neînţelegerea misiunii pe care o are contracandidatul lui Băsescu la prezidenţiale.



Primul care a atacat a fost Tăriceanu. După ce Antonescu l-a acuzat voalat că a condus două guverne fără să consulte partidul, Tăriceanu a susţinut că l-a invitat pe Antonescu de două ori în Executiv, o dată pentru a conduce Ministerul de Externe şi a doua oară pe cel al Educaţiei, dar acesta nu a vrut să-şi asume răspunderea, şi i-a reproşat absenţele pe care le-a înregistrat la Camera Deputaţilor. Tăriceanu a susţinut că argumentul invocat de Antonescu pentru a refuza să intre în Guvern a fost unul simplu: "Domne, nu mă pricep!". "Iar când îl căutai la telefon nu răspundea sau dacă răspundea era plecat din ţară", a completat el. Antonescu n-a recunoscut însă decât oferta pentru Educaţie, care i-a fost făcută "în treacăt". "După ce am discutat şi am ajuns la concluzia că vedem diferit acest domeniu, nu aţi insistat", a dat şi Antonescu "din casă". Cât despre absenţele de la şedinţele Camerei, vicepreşedintele liberal a spus că în momentele importante a fost prezent, lucru care s-a şi remarcat, şi că, în definitiv, "contează calitatea unei prezenţe, nu cantitatea ei". Tăriceanu a pledat pentru guvernarea pe care a condus-o, deşi "nu toţi au pus umărul la ea". "Cu resursa pe care am avut-o asta am putut să facem", a concluzionat el. "Când Băsescu se năpustea asupra PNL, eu am ţinut stindardul sus", a pledat şi Antonescu pentru "comunicarea mediatică pe care a susţinut-o în perioada guvernării liberale".

Şansa PNL, electoratul "demisionat"
Discuţia dintre cei doi a atins şi problema candidaturii la Preşedinţie, obiectivul declarat al ambilor fiind îndepărtarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni. "PNL nu poate avea încredere într-un personaj care nu a dat o probă a seriozităţii până acum", a atacat Tăriceanu, vorbind şi despre argumentul "nebuniei" invocat de Crin Antonescu în privinţa dorinţei sale de a-l contracandida pe Băsescu. "Pentru a-l bate pe Traian Băsescu nu e suficientă simpla nebunie", a spus Tăriceanu, calculând şansele ca actualul şef al statului să fie bătut. "Câte şanse are Traian Băsescu să fie bătut este secundar. Aritmetica nu contează. În politică e important să ai nebunia de a spune altceva decât Traian Băsescu", a replicat Antonescu, susţinând că misiunea candidatului liberal şi şansa lui este să aducă la vot electoratul "demisionat".

×
Subiecte în articol: politic antonescu