x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BEC: Buletinul de vot pentru europarlamentare va avea opt pagini A4

BEC: Buletinul de vot pentru europarlamentare va avea opt pagini A4

de Agerpres    |    28 Apr 2014   •   19:53
BEC: Buletinul de vot pentru europarlamentare va avea opt pagini A4

Buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe 25 mai, va avea opt pagini A4 şi va fi compus din două foi A3, potrivit unei decizii aprobate în şedinţa de luni a Biroului Electoral Central (BEC) şi publicată luni pe site-ul instituţiei.

Potrivit Deciziei cu numărul 45, pe pagina exterioară a buletinului de vot, cuvântul "ROMÂNIA" se va imprima cu litere corp 36 verzal drepte. Pe pagina exterioară a buletinului de vot, textul din denumirea buletinului de vot şi data alegerilor se va imprima cu litere şi cifre corp 24.

De asemenea, pe paginile interioare 1, 2 şi 3 ale buletinului de vot se vor imprima câte 4 patrulatere cuprinzând candidaţii partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi alianţelor electorale, în ordinea stabilită prin tragerea la sorţi efectuată de Biroul Electoral Central. Pe pagina interioară 4 a buletinului de vot se vor imprima 3 patrulatere cuprinzând candidaţii partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi alianţelor electorale, în ordinea stabilită prin tragerea la sorţi efectuată de Biroul Electoral Central. Pe pagina interioară 5 a buletinului de vot se vor imprima 8 patrulatere cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor independenţi, în ordinea înregistrării candidaturilor. Pe pagina interioară 6 a buletinului de vot nu se vor imprima patrulatere, urmând ca aceasta să fie numai numerotată.

Potrivit documentului citat, imprimarea patrulaterelor se va face începând cu prima pagină interioară a buletinului de vot, iar paginile buletinului de vot se vor numerota începând cu prima pagină interioară şi terminând cu ultima pagină interioară cu cifre corp 12. Buletinele de vot se capsează tehnologic.

×