x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Candidatul comun al PNL - PDL la prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august

Blaga: Candidatul comun al PNL - PDL la prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august

17 Iul 2014   •   12:32
Blaga: Candidatul comun al PNL - PDL la prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august, a declarat, joi, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

"După aprecierile mele şi ale domnului Iohannis, în jur de 4, 5 august, când vom avea şi echipa de campanie stabilită şi, bineînţeles, calendarul preelectoral şi electoral care este extrem de strâns. Cel mai târziu candidatul trebuie înscris la BEC în 15 septembrie, dar alianţa electorală în 8 septembrie. Până atunci trebuie strânse semnăturile necesare, obligatorii prin lege, pentru susţinerea candidatului", a spus Blaga, după o întâlnire PDL-PNL.

El a precizat că la alegerile prezidenţiale cele două partide vor candida ca o alianţă electorală al cărei nume îl vor anunţa la începutul săptămânii viitoare.

"La alegerile prezidenţiale, pentru că văd mulţi binevoitori care se fac că nu înţeleg, repet, vom candida ca o alianţă electorală al cărei nume îl vom anunţa la începutul săptămânii viitoare. Sunt mai multe proiecte pe care noi le avem în focus grupuri ca să ştim exact care va fi numele acestei alianţe electorale. Nu candidăm sub numele noului partid pentru că nu putem. Am vrea, dar lucrul acesta nu se poate din punct de vedere juridic. Probabil, noul partid va fi înregistrat la sfârşitul anului, la începutul anului viitor, având şi perioada de tranziţie care prevede că începând cu 1 ianuarie 2015 încep alegerile organizaţiilor judeţene care vor fi finalizate cel mai târziu în 2017, urmând ca Congresul, de fapt Convenţia, că aşa se va numi, noului partid să aleagă conducerea pe baza unor moţiuni aşa cum se întâmplă astăzi în PDL", a explicat liderul democrat-liberalilor.

×