x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Parlamentarii PDL vor fi prezenţi la plen. Avem şapte absenţe, din care patru absolut motivate

Blaga: Parlamentarii PDL vor fi prezenţi la plen. Avem şapte absenţe, din care patru absolut motivate

de Mediafax    |    27 Aug 2012   •   08:46
Blaga: Parlamentarii PDL vor fi prezenţi la plen. Avem şapte absenţe, din care patru absolut motivate

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca spera ca la sedinta Parlamentului in care va fi prezentata decizia CC privind referendumul sa fie cvorum, aratand ca parlamentarii PDL vor fi prezenti si ca sunt doar sapte absente, din care patru absolut motivate.

Intrebat inainte de sedinta Colegiului Director al PDL daca va fi cvorum la sedinta Parlamentului, Blaga a spus: "Eu sper ca da. Noi vom fi."

El a adaugat ca sunt sapte absente in randul parlamentarilor PDL, in acest moment, iar patru sunt absolut motivate si ca acest lucru va fi discutat la sedinta grupurilor parlamentare de la ora 14.00.

Intrebat cum comenteaza incercarea PNL de a bloca revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, Blaga a spus: "Eu cred ca toti trebuie sa respectam legile statului si Constitutia. Astazi (luni - n.r.) este convocat Parlamentul in sesiune extraordinara pentru a putea prezenta un judecator de la Curtea Constitutionala decizia, si atat".

Intrebat daca PDL are sustinerea UDMR, Blaga a spus ca nu a discutat cu cei de la UDMR, dar ca acestia in mod normal "s-au purtat intotdeauna regulamentar" si nu vor fi probleme.

Colegiul Director al PDL s-a intrunit luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta situatia politica actuala.

Social-democratul Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a declarat, referitor la sedinta Parlamentului pentru citirea hotararii CC privind referendumul, ca, potrivit legii, "nu este loc de surprize", adaugand ca in mod normal nu ar trebui nici sa existe probleme cu cvorumul.

"Conform legii, nu este loc de surprize. Practic, maine se citeste motivarea Curtii Constitutionale, dupa care se publica in Monitorul Oficial si devine oficiala reintoarcerea lui Basescu la Cotroceni. (…) Din ceea ce stiu eu, nu cred ca exista alta posibilitate astazi si stiu bine legea", a afirmat Hrebenciuc, la Realitatea TV.

De asemenea, el a spus ca, in mod normal, ar trebui sa existe cvorum la sedinta Parlamentului.

"Cred ca va exista. Personal, o sa ma duc la Parlament maine (luni - n.r.), am vazut ca si colegii mei vin, cei de la PDL sunt mai interesati decat noi si sigur vor veni. Deci, normal, astazi cand vorbim, nu ar fi probleme cu cvorumul maine", a opinat Hrebenciuc.

Intrebat in legatura cu propunerea senatorului PNL Ioan Ghise ca Parlamentul sa adopte luni o hotarare prin care sa constate demiterea lui Traian Basescu, Hrebenciuc a spus ca aceasta va fi discutata la USL, insa el nu poate sa faca supozitii cu privire la valabilitatea acesteia.

"Este un parlamentar creativ si inventiv, daca a gasit o asemenea solutie, o vom discuta maine", a mai spus Hrebenciuc.

×